En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Nisan 28, 2008

FRANSIZ-SİYAH GÜNEŞ PASTASI ( SOLEIL NOIR )


Sevgili Burcu Gençoğlu'nun tariflerinden biri olan Siyah Güneş pastası gerçekten de çok güzel oldu. Kendisinin de dediği gibi tam 5 yıldızlık bir pasta...
Malzeme

Keki

1 çay fincanı tozşeker (incebelli)
5 yumurta
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı esmer şeker
1 çay fincanı un (incebelli)
3 çorbakaşığı kakao
95 gr tereyağı (eritilmiş)
50 gr toz badem (yaklaşık 1 su bardağı kadar) (Burcu’nun tarifinde fındık kullanıldı fakat benim elimde badem olduğu için bademi kullandım)

Çikolatalı sos için

200 gr bitter çikolata ( ben özel tatlı çikolatası kullandım - dessert chocolate - )
200 ml sıvı krema

İçi için
iki adet iri portakal

Hazırlanışı;
Öncelikle fırınımızı 150 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıd ile kaplayıp.Kenarlarını yağlayalım.
Yumurtaların 4 adetinin beyazını şekerlerle ve bir tutam tuzla mikserde yüksek devirde karıştıralım. (Bu tarifte 4 yumurtanın sarısı size kalıyor keke kullanmıyorsunuz yani)10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra bir tam yumurtayıda ekleyip çırpmaya devam edelim. Tüm karışım beyazlaşınca ve şekerler iyice eriyince çırpmaya son verelim.
Ayrı bir kaba elediğimiz un ve kakaolu karışıma badem tozunuda ekleyip karışımı karıştıralım. Yumurtalı karışımın içerisine ilave edip tekrar çırpalım.
Son olarak erimiş tereyağınıda ekleyip birkez daha çırpalım.
Karışımı, kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda, 150 derecede 30 dakika ,180 derecede 20 dakika daha pişirelim. Pişip pişmediğini kekin ortasına batıracağınız bir çöp şiş ile anlayabiliriz.
Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Kremamızı bir büyük cezvenin içerisine boşaltalım. İçerisine çikolatalarımızı küçük küçük kesip ileve edelim. Devamlı karıştırarak çikolataları eritelim. Çikolata tamamen eriyince ateşten alalım. Karıştırarak soğutalım.
Kekimizi ortasında ikiye bölelim.Üzerine sosumuzda bir miktar döküp spatula ile yayalım. Üzerine ince ince dilimlediğimiz portakalların bir kısmını dizelim. Portakaların üzerine tekrar sosumuzdan bir miktar döküp yine kaşıkla yayalım. Diğer katı üzerine kapatalım ve kalan sosun tamamını yavaş yavaş pastamızın üzerine döküp spatula ile dikkatlice yayalım. Buzdolabında en az 2 saat bekletilmelidir...

Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...




Perşembe, Nisan 24, 2008

ROCHES ÇiKOLATALAR


Malzeme

200 gr bitter çikolata
100 gr.badem
bir avuç antepfıstığı
bir avuç ceviz
yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı putra şeker

Fırını 200 dereceye getirip, ısınmaya bırakın. Badem,antepfıstığı ve cevizleri bir fırın tepsisine koyun, üzerine putra şekeri ve yarım bardak su ilave edip fırına verin (ben fırın tepsisinin altına yağlı kağıt koydum) 10 dakika fırında bırakın.( suyu çekip kuruyemişlerin üzerinde şekerler kalana kadar) Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta çikolataları benmaride eritelim ve içerisine şekerlenmiş kuruyemişleri ekleyelim iki kaşık yardımı ile masa üzerine açtığımız yağlı kağıt üzerine şekilsiz dökelim.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra yağlı kağıt üzerinden alıp arzu ettiğiniz şekilde servis yapın.

Afiyet olsun....

ÇİKOLATALAR, ÇİKOLATALAR








Son zamanlarda çikolatalı tarifler yapmak bende tutku haline geldi.
Herkese öneririm...

MARZİPANLI ÇİKOLATALAR

Arzu ettiğiniz kadar marzipan (Badem ezmesi de olabilir)
250gr. Benmaride eritilmiş çikolata

Marzipan hamurunu elimize alıp uzunlamasına olacak şekilde şekil veriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine koyup benmaride errittiğimiz çikolatayı mutfak fırçası yardımı ile marzipanın üzerine (her iki tarafına gelecek şekilde ) sürüyoruz.Oda sıcaklığında donmasını bekleyip istediğimiz boyda bıçak yardımıyla kesiyoruz...









ITALYAN USULU SPAGETTİ MAKARINA


Malzeme
250 gr. Kıyma
200 ml Krema
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 taze soğan
1 paket spagetti makarına
8-9 dal ince doğranmış maydanoz
tuz, zeytinyağı


Zeytin yağı koyduğunuz derin bir tavada kıymayı iyice soldurun.Üzerine bir adet yeşil saplarıyla beraber doğradığımız taze soğan ve kırmızı biberi ekleyip yumuşayana kadar tavada solduruyoruz.

Diğer tarafta spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra süzgeçten süzün. Tavadaki harcın üzerine döküp üzerine kremayı koyun ve iyice harmanlayın. Sıcak tabakta servis yapın ve maydanozu üzerine serpin.

Afiyet Olsun...

Salı, Nisan 22, 2008

KREMALI KABAK


750 gr. Kuşbaşı kesilmiş tavuk
1 ½ kg. Kabak
1 iri kuru soğan
1 ½ su bardağı Pınar krema
karabiber, tuz, kimyon


Tavuklar kapaklı derin bir tavada az yağla iyice soldurulur, soğan doğranıp eklenir. İyice soldurulduktan sonra kabaklar uzunlamasına ortadan dörte bölünüp küçük küçük kesilir. Kabakları koymadan önce baharat ve tuz eklenerek karıştırılır ve kabak eklenir .Tavanın kapağı kapatılır ara ara tavayı sallayarak karıştırılır.Kabaklar iyice yumuşayıp piştiklerinden emin olunca üzerine krema döküp bir taşım daha pişirin.
Duruma göre çok az (pişerken) su ekleyebilirsiniz...

Bu tarif benim sürekli olarak yaptığım lezzetli bir yemektir...memnun kalacaksınız...
Afiyet olsun

DAMLA ÇİKOLATALI BROWNİ


Malzeme:

160 gr bitter çikolata
1 su bardağından iki parmak eksik ayçicek yağı
2 yumurta
yarım paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı:
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.
Dikdörtgen 19 cm'lik bir kalıbı yağlayayıp hazırlayalım.
Çikolatalarımızı benmari usülü eritelim.
Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım.
İçerisine benmari usülü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve iki dakika daha çırpalım.
Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve vanilyayı eleyelim.
Çikolatalı karışım içerisine ilave edip önce spatula ile sonra mikser ile karıştıralım.
En son damla çikolatalarımızı ekleyip son bir kez spatula ile karıştıralım.
Önceden yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim ve spatula ile üzerini düzgünleştirelim.
180 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kıtırlaşana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için içerisine çöp şiş batıralım.Yanlız çok kurutmadan pişirmeye dikkat edin, biraz sulu ve yumuşak kalması gerekiyor.


Servis yaparken brownilerimizi dikdörtgen dilimleyelim.
Üzerine çikolata sosu, ahududu sosu hazırlayabilirsiniz. İsterseniz yanına bir top vanilyalı dondurma koyup servis yapabilirsiniz...

Pazartesi, Nisan 21, 2008

CHEDDAR CHEESE SOSLU KARNIBAHAR VE CHICKEN CASSEROLE’Lİ TAVUK


CHEDDAR CHEESE SOSLU KARNIBAHAR

1 Orta boy karnıbahar
Önceden ısıtlımış su’da 5 dakika haşla.
Suyunu süz ve diğer tarafta hazırlayacağınız CHEDDAR CHEESE SOSU 300 ml.soğuk sütün bir kısmını bir derin tencereye koy ve CHEDDAR CHEESE Tozunu içerisine koyup pürüzssüz bir kıvam elde edene kadar karıştır, kalan sütü ekleyip ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırıp karnıbaharların üzerine dök.

CHICKEN CASSEROLE’Lİ TAVUK

750 gr. Kuşbaşı kesilmiş tavuk
1 soğan ince doğranmış
1 orta boy konserve doğranmış mantar
3 adet halka halka kesilmiş havuç
karabiber, kimyon

Az yağda tavuklar iyice soldurulur,üzerine önce soğan daha sonra sırasıyla mantarlar ve sonra havuçlar eklenerek bir müddet soldurulur. Diğer tarafta 425 ml suya CHICKEN CASSEROLE eklenerek iyice karıştırılır ve tavuklu harcın üzerine dökülerek kıvam alıncaya kadar karıştrılır.

Karnıbakarlı tarifle servis edilirse güzel olur...

Afiyet Olsun



FRANSIZ USULU OTLU TAZE PATATES

25 gr. Sana margarin
1 ½ kg. taze küçük patates,yıkanmış fakat soyulmamış
Ağız tatınıza göre tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
6-7 dal ince kıyılmış taze maydanoz
½ tatlı kaşığı kekik

Margarini derin bir tavada ya da derin bir tenerede eritin.
Patateslerin tamamını, tuzu ve biberi bir salata tabağında iyice karıştırın.
İnce kıyılmış maydanoz ve kekiği ekleyip karıştırmaya devam edin.
Önceden erittiğiniz sana tenceresine ekleyip kapağını kapatınız, kısık ateşte ara ara kapağını açmadan sallayarak karıştırın.(Yaklaşık pişme süresi 25-30 dakika)
Ocağın ateşini kapatın ve 5 dakika dinlendirin.

Gerçekten denemeye değer bir tarif…

Afiyet Olsun.

Cuma, Nisan 18, 2008

ARTIK BLOGGER'DEYİM

Arkadaşlar artık "Sibel'den tatlar" adı altında tariflerime devam edeceğim. http://direncderinkktc.blogcu.com/sitemde mevcut bilgileri aktarmak zor oldugundan kaldığım yerden devam ediyorum. Umarım bu yeni sitemi beğenirsiniz.

CUPCAKE (MUDCACE) ÇAMUR KEK





12 adet,
Malzeme:


60 gr bitter kuvertür çikolata
1,5 çay bardağı su (160 ml)
90 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı + 1 kahve fincanı esmer şeker (220 gr)
2 yumurta
5 çorba kaşığı un ( 100 gr)
2 çorba kaşığı kakao
40 gr - 1 kahve fincanı parça fındık veya badem

Öncelikle fırın170 dereceye getirip ısıtalım.
Su ve çikolatayı bir cezveye koyup ateşte çikolata eriyene kadar karıştıralım
Yumurta, yağ ve şeker mikser ile rengi açılana kadar çırpalım.
Bu karışıma birlikte elenmiş un ve kakaoyu, parça kuruyemişleri ve sulu çikolatayı ilave edip iyice karıştıralım.
Ağızlarına gelmeyecek kadar kağıtlarımıza karışımımızı bölüştürelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika pişirelim.

Üzeri için, Creme Ole, çikolata sosu veya frambuaz sosu kullanabilirsiniz.
Sunumu size kalmış...

Ben bu tarifi Burcu Gençoğlu arkadaşın pastacı sitesinden alıp yaptım gerçekten süper oldu.


Sibel Kanık Kimdir?

1971 yılında Baf'ın Yayla (KIBRIS)köyünde dünyaya geldim.Evli, Direnç isminde oğlum , Derin isminde bir kızım var, mutlu ve güzel bir aileye sahibim.Tatlı yapmak,yemek pişirmek beni çok dinlendiriyor ve çok severek yapıyorum.