En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Haziran 30, 2008

TIRAMISU




2 paket kedi dili bisküvi
veya kakaolu kek tabanı kullanabilirsiniz....

Muhallebisi ;
4 yemek kaşığı un
3 çay bardağı (ince belli) toz şeker
3 Su bardağı süt
1 vanilya
250. gr. mascarpone peyniri veya Labne peyniri
(Bem mascarpone ile yaptım süper oldu)( mascarpone :hafif şekerli italyan krem peynir ceşidi.)

Kakao (üzeri için)

Kek ıslatmak için;
1,5 su bardağı su
2 küçük kaşık nescafe
2 tatlı kaşığı toz kakao
1 büyük kaşıl portakal likörü

Kedi dili bisküvileri ıslatmak için tüm malzemeyi karıştırın.
Süt, şeker,un ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ateşten aldıktan sonra karıştırarak soğutun. Soğuduğundan emin olunca mascarpone peyniri katarak pürüzsüz bir kıvam elde ediniz.
Kedi dili bisküvileri ıslatmak için hazırladığınız karışıma batırıp çıkarın.(Bu süre uzun olmamalı tek tarafını batırıp hemen servis tabağına sıralayınız) İlk katı yaptıktan sonra kremanın bir miktarını yayın ve kedi dili bisküvileri ıslatıp sıralamaya devam edin. Bu işlem üç kat oluncaya kadar devam edin. Buzdolabında bekletin ve servis etmeden önce üzerine kakao serpin

PANNA COTTA (Tarif 2)


Malzeme:

500 ml krema
500 ml.süt
1 su bardağı şeker
10 çorba kaşığı yoğurt
1 pk.vanilya
4 küçük kaşık jelatin
1 çay bardağı ( incebelli ) su
Arzu ettiğiniz meyve sosu veya çikolata sosu

Yapılışı:
1 çay bardağı suyu bir kaba koyup jelatini ıslatıyoruz.
Krema, süt ve şekeri ocakta şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.(Kaynayacak duruma gelmemeli, bayağı ılık olmalı, sonra yoğurt kesilir)Şekerin eridiğinden emin olunca karışıma yoğurt ve vanilyayı ekleyip, hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.Jelatini ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ıslattığımız kaplara karışımı süzerek döküyoruz ve buzdolabında sertleşene kadar bekletiyoruz.
Arzu ettiğiniz sos ile servis ediyorsunuz...

Afiyet Olsun...

Çarşamba, Haziran 25, 2008

FRUIT ICEBOX




MEYVELİ BUZ PASTA
Bu tatlı Sevgililer Günü için yapıldı, fakat yazda yenilebilecek güzel bir tatlı olduğundan emin olabirisiniz... (Orjinali)Valentine's Day Passion Fruit Icebox ...

Malzeme

22 adet kedi dili bisküvi
1 büyük kaşık toz jelatin veye 1 küçük paket
¼ cup soğuk su
1 cup donmuş veya taze arzu ettiğiniz meyvenin püresi. Ben Şeker pare ve kayısı karışımı kullandım
½ cup ve 3 büyük kaşık şeker
1 ¼ cup çırpılmış krema
süslemek için böğürtlen ve sosu

Önce ¼ cup suya jelatini koy ve beklet . Diğer tarafta derin bir kaba meyveleri koy ve sulanmaları için kısık ateşte pişir. Üzerine şeker ve jelatini ekleyip karıştırmaya devam et. Ateşten aldıktan sonra kabınızı soğuması için içerisi soğuk su veya buzla dolu olan bir kapa koyup arada karıştırarak soğumasına yardımcı olun.
Kelepçeli bir kaba streç film yerleştirip kedi dili bisküvileri ortadan bölerek kelepçeli kabın yanlarına gelecek şekilde yerleştirin.(orta boy bir kap olmalı)
Soğuyan karışıma yavaş yavaş önceden çırptığınız kremayı ekleyip, dizmiş olduğunuz kedi dilibisküvilerin arasına dökün.Üzerine kalan kedidili bisküvileri dizip derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Dondurucudan çıkardıktan sonra servis tabağına kedidilleri altta kalacak şekilde yerleştirin.Dilimleyip meyve ve sosla birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun...

PATLICANLI KREP






Krep İçin

2 Yumurta2 Bardak un2 Bardak süt
Aşağıdaki malzeme için iki ölçü krep yaptım.Bu tarifte kişi sayınızı gözönünde bulundurup tarifi ona göre de yapabilirsiniz.

İç Malzeme

5-6 adet patlıcan
350 gr. küçük küçük kesilmiş dana eti
1 adet küp küp kesilmiş soğan
1 orta boy konserve mantar
karabiber, kimyon, kekik.tuz

Patlıcanları küp küp kesip kızartın ve kağıt üzerine alıp bekletin. Dana etini düdüklü tencereye koyup iyise soldurup 1 bardak su ile düdüklüyü kapatıp 5-6 dk. pişmeye bırakın. Etletr piştikten sonra (tencerede su kalmayacak) doğranmış mantarları ekle bir taşıp pişirdikten sonra soğanı ekle. Bir süre sonra patlıcanları ve baharatları ekleyip beklet.

Diğer tarafta tefal bir tavada krepleri hazırla. Tefala çok az yağ damlat ve kağıt peçete ile her seferinde tavanın altını sil. Krep hamurunu ince yapmaya çalışın. Orta boy bir tava yeterli olacaktır.

Resimlerdede gördüğünüz gibi üzerlerine peynir koyduktan sonra resim çekmeyi unuttum ve yukarıda gördüğünüz şekilde yayınlıyorum.

Afiyet osun...

Salı, Haziran 24, 2008

FIRINDA DOMATESLİ KÖFTE


½ kg. Dana kıyma
1 yumurta
5-6 dilim suda ıslatılmış ekmek
1 büyük soğan rendesi
karabiber,kimyon,kekik, tuz
Bir iri domates

Kıyma,yumurta, suda ıslatılmış ekmek( İyice suyunu akıtıp kıymaya öyle ekleyin),soğan rendesi ve baharatları ekleyip homojen bir karışım elde edin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine köfteleri iri olacak şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerlerine dilimlenmiş domatesleri koyup fırında renkleri değişene kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

MISIR GEVREKLİ ÇİKOLATALAR




2 su bardağı Nestle Crunch (patlamış mısır gevreği)
1 su bardağı ballı mısır gevreği
250 gr.sütlü çikolata
100 ml. Pınar krema
İri dövülmüş badem veya fındık (arzu edilirse)

Pınar kremayı ateşte kaynat. Çikolatayı parçalara ayır ve bir salata kabına koy. Üzerine kaynatmış olduğunuz kremayı dök ve çikolata pürüzssüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam et. Nestle Crunch ve ballı mısır gevreklerini ekleyip karıştırın. Eğer isterseniz badem veya fındık ekleyebilirsiniz.
Dilerseniz küçük yağlı kağıt kalıplarına veya direk kaşık yardımı ile yağlı kağıt üzerine koyup sertleşmelerini bekleyin.(Havaların ısnmasından dolayı bu süre uzun sürebilir, buzdolabında da bekletebilirsiniz)

Çarşamba, Haziran 18, 2008

DOMATESLİ KIZARMIŞ PATLICAN


Arzu ettiğiniz kadar patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
3 adet kırmızı iri domates rendesi
1 soğan
1 diş sarmısak
tuz
karabiber
1 kaşık tuz ot veya tavuk suyu

Patlıcanları dilimleyip önceden ısıttığınız yağda kızartın. Kapaklı bir tavaya koyup üzerine blenderden geçirdiğiniz domates,soğan ve sarmısağı dökün. Tuz ve tuzot ekleyerek kısık ateşte pişiriniz.

Afiyet olsun...

Salı, Haziran 17, 2008

OĞLUM DİRENÇ'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Kek için:

5 yumurta
5 kahve finçanı şeker
1 çay fincanı (ince belli )sıvı yağ
1 çay fincanı (ince belli) koyu çay soğutulmuş
3 çorba kaşığı kakao
5 ½ kahve fincanı kek un
1 vanilya
1 kabartma tozu

****Ben bu keki yaparken en büyük fırın tepsisisini kullandım ve 1 ½ ölçü yaptım.

Önce fırını 200 dereceye getirerek ısınmaya bırakalım.
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp sırayla sıvıyağ, çay, kakao,un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Fırın tepsisini yağlayıp, unlayalım . Karışımı döküp önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dk. kadar pişirelim. Pişip pişmediğini ortasına çöp şiş batırarak anlayabiliriniz.
*bu keki fırından çıkardıktan yaklaşık 10 dk. kadar sonra hemen fırın tepsisinden çıkarın yoksa tepsiye yapışır.

Islatmak için :
2 bardak vişne suyu(1 bardak altı için 1 bardak üstü için kullanılır)

Krema:

2 paket Dr.oetger 3 dk. hazır vanilyalı
4 bardak soğuk süt
250 gr. mascarpone peyniri (Labne peyniri de kullanabilirsiniz) mascarpone peynirini ben Güney Kıbrıs’tan bulup aldım bizim marketlerde pek rastlamadım. Bu peynirin esas özelliği bilhassa Tiramisu yapılırken kullanılmasıdır.
50gr. benmaride eritilmiş çikolata
250.gr. krema
2 paket Dr.oetger Krema sertleştirici

Önce karıştırıcı içerisine süt ve dr.oetger vanilyalı toz karışımını dökün, krema haline gelince mascarpone peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin. (pürüzsüz olmalı) Sırayla krema ve son olarakda benmaride erittiğiniz çikolatayı ekleyin.Gerektiği taktirde krema sertleştiricisini kullanıp kremanızın arzu ettiğiniz kıvama gelmesini sağlayın.

Dilediğiniz resmi print yapıp kesin ve altına poşet koyarak pasta üzerine yerleştirin. Süslemeye resim üzerinde başlayın ve arzu ettiğiniz şeklilde şekillendirin.

Benmaride erittiğiniz çikolatadan biraz artırarak üzeri için ve ismini yazmak için kullanabilirsiniz.

TAVUK İSKENDER

SÜPER BİR YEMEK OLDU, ARTIK DIŞARIDAN İSKENDER ALMANIZA GEREK YOK:))

İskenderi yaparken kişi sayınızı ön planda tutun
1 kg.tavuk kıyma
3 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 soğan rendesi
2 su bardağı ekmek kırıntısı
baharat, tuz (karabiber, kimyon,kekik)
çok az bir iki damla sıvı yağ
Kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Önceden yağladığınız en küçük boy fırın tepsinize koyup iyice sıkıştırın. Zamanınız varsa buzdolabında 1-2 saat dinlendirip öyle pişirin.
Piştikten sonra şerit şeklinde kesin.
Ayrıca :
Pide
Yoğurt
Domates suyu
Maydanoz
Sarmısak
Servis yapmadan önce pideleri küp kük kesin
Yoğurdu iyice çırpıp içerisine sarmısak rendesi ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin.
Domates sosu için: Bir cezveye domates suyu ve biraz kırmızı biber ekleyin iyice kaynayınca ateşten alın.
Kıyılmış maydanoz
Servis önerisi:
Tabağa önce küp küp kestiğiniz pideyi,üzerine tavuk dilimlerini, yoğurdu ve domates sosunu koyun.Son olarak maydanoz ekeleyerek servis yapın .
Afiyet olsun

BADEM TOZLU KURABİYELER

2 su bardağı toz badem
1 su bardağı pudra şeker
1 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta akı (sarılar kullanılmıyor)
1 küçük kaşık badem likörü
arzu ederseniz eritilmiş bitter çikolata

Fırını 160 dereceye getirip ısıtın, tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Bu karışım elinize yapışan bir karışım olmalı.Tipik bildiğimiz kurabiye hamuru gibi olmayacak.Sıkma torbamıza yıldız ucu takıp tüm karışımı torbaya alın ve fırın tepsisine koymuş olduğunuz yağlı kağıd üzerine şerit şeklinde sıkın ve fırına verin.yaklaşık 15 dk. pişirin.(Pişirme süresini uzatırsanız kurabiyeler sertleşir) fırını kapatmayın ve kurabiyeleri çıkardıktan 5.dk sonra tekrar fırına verip 5.dk daha fırında tutun.
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra önceden benmaride eritilen çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine dizip, donmasını bekleyin.

YAZ ESİNTİSİ


Arzuya göre dondurma
Şeftali kompostosu ve suyu

Dondurma cuplarının altına komposto suyunu dök ve üzerine dondurma koy,sırayla komposto ve dondurma gelecek şekilde hazırla.Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.


Pazartesi, Haziran 16, 2008

MARZİPANLI ÇİKOLATA



1 paket sade hazır kek
1 paket kakolu hazır kek
4 büyük kaşık nutella
250.ml yaklaşık bir küçük Paket pınar krema (kremayı azar azar dökün ona göre kıvamı rahatlıkla ayarlayabilirsiniz)
1 kaşık portakal likörü (olmasa da olur fakat ayrı bir lezzet katar)
Marzipan
50 gr.Üzeri için benmaride eritilmiş çikolata
Kekler kırıntı haline getirilir,nutella ve krema yavaş yavaş eklenir. Son olarak portakal likörü eklenir.Elde ettiğiniz karışım, toparlanmış güzel bir hamur kıvamında olmalı. Ortadan ikiye böldüğünüz hamuru , 30 cm.uzunluğunda kestiğiniz 2 adet foil üzerine boylamasına açın. Arasına şerit şeklinde önceden hazırladığınız marzipanı yerleştirip piramit yaptığımız şekilde ve marzipan kapanacak çekilde foille birlikte şekil vererek kapatın ve buzdolabında bekletin.(dondurucuda değil) Daha önceden benmaride erittiğimiz çikolatayı biraz havalandırarak soğutun ve buzdolabından çıkarttığınız marzipanlı çikolataların foilini açın ve bir fırça yardımı ile üzerine bol bol çikolata sürerek üzerini kapatmadan tekrar buzdolabına kaldırın. Çikolata donunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

PORTAKALLI ÇİÇEK KEK




Fırın tepsisini kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.



3 Yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış)
1 ½ bardak şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı portakal suyu
½ su bardağı süt
portakallarınızın kabuk rendesi
2 ½ su bardağı un ( size göre un az gelmişse biraz daha ekleme yapabilirsiniz)
1 vanilya
½ paket kabartma tozu
çay kaşığı ucunda karbonat
piştikten sonra üzeri için putra şeker


Öncelilke fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım.
Diğer tarafta yumurtalarımızın sarı ve beyazlarını ayırıyoruz.
Miksere koyduğumuz yumurtaların akı ve şekeri beyazlanıp köpürene kadar çırpıyoruz.
Yumurtaların sarısını teker teker ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Sırayla sıvı yağ, portakal suyu, süt ve portakal kabuğu rendelerini ekleyip yavaş yavaş unumuzu katmaya başlıyoruz.Unu ekledikten sonra vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip son bir taşım daha karıştırıyoruz.
Çiçek şeklindeki fırın tepsisini fısfıs sıvı yağla yağladıktan sonra hazırladığımız kek harcını içerisine koyup 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.

*Pişip pişmediğini ortasına bir çöp şiş batırıp da anlayabilirsiniz.
* Bir saattan önce fırını kesinlikle açmayın.