En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Ekim 23, 2008

MUD CAKE (ÇAMUR KEK)



Senoş'un doğum günü pastası...
Üzerindeki kelebekleri de Marzipan ve bademden yapıp çikolata ile süsledim...

ÇİKOLATALI MİNİK BROWNİ'LER

Browni Gold Mini Vişne Soslu Çikolatalı Kek'ler üzerine geçen gün yapmış olduğum Çamur Kekten kalan sosu kullandım. üzerine de biraz renkli şekerlerden koydum.Çok güzel ve sevimli oldular....

Çikolata Sosu için,

60 gr. kremayı kaynatın ve içerisine 100 gr. kırılmış çikolata ekleyin ve buz dolabında (normal gözde)bekletin. Katılaşınca brownilrin üzerine sürün ve renkli şekerlerle süsleyin.

Afiyet Olsun...



Çikolatalı sosu hazırlarken Lindt'in % 70 olanını kullandım. sonuç her zamanki gibi....


YENİDEN AĞLAYAN KEK


Daha önce "Ağlayan kek" tarifini vermiştim. Yine yaptım fakat bu kez orjinal tarifini veriyorum... tek değişiklik dış süslemesinden kaynaklanıyor. Keki hazırlayıp üzerine soğuk sütü dökene kadar bir farklılık yok. Sadece bu defa dikdörtgen bir fırın tepsisi kullandım.Kek soğuduktan sonra üzerine vanilyalı Krem şanti yapıp döktüm onun üzerine de benmaride erittiğim 100 gr. çikolata döktüm. Sonuç her zamanki gibi güzeldi.

Afiyet Olsun....


Hoş Geldin Sahil Bebek....

BALLI KURABİYELER


Evet sonunda Sahil'imiz doğdu. Onun için durup "Ballı kurabiyelerden"yaptım. Erken geldiği için gerekli süslemeleri maalesef yapamadım.Ne yapalım kısmet değilmiş:))



Çarşamba, Ekim 22, 2008

CREM OLE’Li ÇİKOLATALI FINDIKLI PASTA

Yapılması çok kolay vaktinizi almayacak, çok güzel bir pasta...



Malzeme;

1 Paket hazır kakaolu kek
1 Dr. Oetker Crem Ole (Çikolatalı Fındıklı )
Soğuk süt. Crem Ole üzerindeki tarife göre hazırlanır.
1 orta boy Karışık meyve kompostosu
keki ıslatmak için kompostonun suyu ve su karıştırılır. Alt ve üst için 1 ½ bardak yeterlidir.

Hazırlanışı:

Hazır kek tabanımızın alt kısmı su ve komposto suyu karışımı ile ıslatılır.
Üzerine önceden süt ile hazırlanan Crem Ole kremanın yarısı sürülür.
Kremanın üzerine süzülmüş karışık meyve kompostoları eklenir.
Kekin diğer tabanı kapatılıp kalan ıslatma suyu ile ıslatılır.
Üzerine kalan çilolatalı crem ole eklenir ve arzu edildiği şekilde süslenir...

Afiyet Olsun ...


Salı, Ekim 07, 2008

ÇİKOLATALI AĞLAYAN KEK





Kek için;

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu

Islatmak için 2 su bardağı soğuk süt.

**1 orta boy karışık konserve meyve kompostosu

Krema;
Soğuk süt ( üzerindeki ölçüye göre hazırlanacak)
1 paket krem şanti

çikolatalı çerçeve için 150 gr. benmaride eritilmiş çikolata

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Süt, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının alt tabanına yağlı kağıt kesip koyuyoruz ve yanlarını yağlayıp kek karışımını döküyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Kekimizi fırından çıkarınca üzerine iki su bardağı soğuk süt döküyoruz. Soğuduktan sonra kekin çevresi için yağlı kağıta errittiğimiz çikolatayı sürüp bandımızı hazırlayıp kek çevresine dolayıp hemen buzdolabında donması için bekletiyoruz. (Çerçeve yaparken dikkat etmemiz gereken yağlı kağıdın kekin çapında olması ve çok yüksek olmamasıdır) Çikolatalı çerçeve donduktan sonra yağlı kağıdı üzerinden yavaş yavaş alıp kek üzerine karışık kompostoyu ekleyelim. Yine daha önceden hazırladığımız krem şanti kremayı istediğimiz şekilde süsleyerek servis yapalım.

MİNİK ALMAN PASTALARI




Malzemeler:

1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 küçük paket yuvam maya (isterseniz bir büyük kaşık farklı bir maya da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su

Hazırlanması:

Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak bekletin.
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur iki katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin. (Benim çok zamanım olmadığı için hamur kabını bir poşete koyup güneşte beklettim ,sonuç iyiydi)
Hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip 5-10 dakika bekletin 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve bir kaşık yardımı ile kremayı kestiğini yerlere sürünüz.

Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.

Kakaolu krema;

1lt süt
5 dolu kaşık un
5 dolu kaşık toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 küçük kaşık vanilya esansı
1 yumurta
125gr margarin

Hazırlanması:
Sütü bir tencereye dökün ve margarin hariç diğer tüm malzemeleri katarak ateşte sürekli karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince margarini katıp ateşten alın. Ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.

BALLI KURABİYE

Bu yaptığım kurabiyeler süper oldu. Şiddetle öneriyorum:))




Malzeme;

250 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında iyice yumuşamış
3/4 su bardağı esmer toz şeker
1/4 su bardağı bal
1 adet iri yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı ucunda karbonat
3 su bardağı sade un ( Kulak memesi kıvamında olacak ,un gerekirse biraz daha eklene bilir)

Hazırlanışı;

Fırını 180 dereceye getirin.
Yağı ve şekeri el mikseri veya sabit bir mikserle; yumuşayıp, köpüksü bir görünüm alana kadar 2-3 dakika çırpın.
Balı, yumurtayı, vanilya esansını ekleyip, bütün malzeme homojen bir şekilde karışana kadar karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu bir elek yardımıyla hamur karışımına eleyin. Elinizle yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabı poşetine koyun ve 10 -15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Kullanacağınız zaman, hamuru ikiye bölün.
Hamurun birini, iki adet fırın kağıdının arasına koyun ve merdaneyle açın. (Çok ince olmaması gerekir yaklaşık 3 mm)
Kalıpla arzu ettiğiniz şekilde kesin ve fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin. 10-12 dakika; altı iyice pişip, kenarları ve üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca hafifçe yumuşak olacaklar. Soğuyuncaya kadar bekleyin, kapaklı ve hava almayan bir kapta saklayın.

Küçük bir not : Bazı kurabiyelerin üzerine pişirmeden önce kahverengi şeker ekeledim süper oldular.

TARÇINLI -ZENCEFİLLİ KEK




Malzemeler ;


4 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
1çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:


Fırınımızı 180 derecede ayarlayıp ısınmaya bırakalım.
20 cm'lik kelepçeli kek kalıbımızı yağlarak hazırlıyoruz.(Ben tabana yağlı kağıt kestim,yanlarını da yağladım)
Yumurtaları , şekeri ve vanilyayı homojen bir karışım oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz. Ayrı bir kabın içerisine unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili eleyerek karıştırıyoruz.
Karışımımızı çırparken içerisine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika çırptıktan sonra içerisine harmanladığımız unlu karışımı ilave ediyoruz. 5 dakika daha karışımımızı çırpıyoruz.
Cevizlerimizi rondodan geçirip karışımımıza ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla alttan üste karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımıza karışımımızı boşaltıyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirken rengi iyice esmerleşiyor. Pişip pişmediğini ortasına bir çöp şiş batırarak anlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra üzerine putra şeker ekeleyebilirsiniz.


Afiyet olsun..

ÜZÜMLÜ MUFFİNLER


Malzeme;

2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
4 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı sıvı yağı
2 kahve fincanı yoğurt
7 ½ kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıcak suda beklemiş kuru üzüm

Hazırlanışı;

Yaklaşık 15 adet muffin çıkıyor.
Fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurtalarımızı ve şekerimizi mikser ile iyice çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip bir süre çırpalım. Un,kabartma tozu,zencefil ve tarçını eleyerek karışıma ekleyelim. Hepsini mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. En son suda beklettiğimiz kuru üzümlerin suyunu süzüp karışımımıza ekleyelim ve tahta bir kaşıkla karıştıralım. Muffin kalıplarımıza muffin kağıtcıkları yerleştirip karışımımızı eşit miktarda dağıtalım. Artanı saklayıp muffinler piştikten sonra tekrar kalıplara döküp pişirelim. Bekletmenin bir sakıncası yoktur. Muffinler yaklaşık 30-40 dakika üzerileri kızarıp şişene kadar pişmelidir.

Afiyet Olsun ...

Pazartesi, Ekim 06, 2008

SPECIALI ITALIANI




Malzeme;

1 Paket Speciali Italiani makarna
300 gr. kıyma
1 konserve mantar
1 konserve doğranmış domates
1 kuru soğan
tuz ve baharat (karabiber, kimyon,)

Hazırlanışı;

Makarnayı haşlamak için bir tencereye yaklaşık 1,5 litre su koyup kaynatın. İçerisine tavuk suyu, tuz ve makarnaların yapışmasını önlemesi için bir iki damla sıvı yağ damlatın.
Makarna haşlanırken diğer tarafta tavamıza çok az sıvı yağ koyup kıymayı iyice soldurun.
Üzerine rendelenmiş soğan, küçük kesilmiş mantarları koyup bir taşım karıştırın .Karışımın üzerine son olarak konserve doğranmış domates ve baharatları ekleyip akıdelenene kadar pişirin.

Afiyet olsun....

FINDIKLI TRUFFLAR


Malzeme;

80 ml sıvı krema
200gr. bitter küvertür
125 gr. kakaolu kek
1 kahve fincanı küçük parçalar halinde fındık
Arzu ederseniz istediğiniz bir likörü çok az ekleyebilirsiniz. (Bir tatlı kaşığı kadar )
Kakao

Hazırlanışı;

Kremayı kaynatıp ateşten alın ve içerisine parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Üzerine kek kırıntılarını ve fındıkları ekleyin, iyice karıştırıp buzdolabında (normal gözünde) 15 dakika kadar bekletin. Buzdolabından alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kakao tozuna bulayıp servis yapın.

CHOCOLOTE MUDCAKE




Malzemeler;
22 cm çapında bir yuvarlak kalıp için ;

250 gr Sana margarin
200 gr bitter kuvertür
440 gr tozşeker
250 ml süt ( bir bardak)
1 çay kaşığı sıvı vanilya
80 ml kahve likörü
225 gr un
35 gr buğday nişastası (Yaklaşık bir kahve fincanı)
25 gr toz kakao (Yaklaşık bir kahve fincanı)
2 yumurta

Üzeri için ;
80 ml sıvı krema
200 gr bitter kuvertür

Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım.

Orta boy bir tencereye yağ, çikolata, şeker, süt, vanilya ve kahve likörünü koyup düşük ısıda devamlı karıştırarak homojen bir karışım elde edelim.
Daha sonra geniş bir kaba alıp ılımasını bekleyelim. Kakao, nişasta ve unu ayrı bir kapta eleyip harmanlayalım. Karışımımıza ilave edip karıştıralım. Son olarak yumurtaları ilave edip çıprmaya devam edelim.

Karışımımızı 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbımıza boşaltalım (kabın tabanına yağlı kağıt kesip koydum , yanlarını da yağladım) önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1,5 saat pişirelim. Üzeri sertleşinceye kadar pişirmemiz gerekiyor , hem içini hem de dışını çok sertleşmemesi gerekir. İçi sulu olmayacak şekilde yumuşak kalmalıdır.

Kekimiz piştikten sonra oda ısısında soğumaya bıralım. Soğuduktan sonra kalıbından çıkartalım. Üzerine krema ile çikolatayı birlikte pişirip sosunu hazırlayıp dökelim. Serin bir yerde bekletip üzeri donduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Küçük bir not: Bu keki ben hiç buz dolabına koymadım dışarıda beklettim....