En İyi Tarif Blogları

Pazar, Eylül 13, 2009

ELMALI KURABİYELER


Malzemeler
· 1 paket margarin (250gr. Eritilmiş)
· 1 su bardağı pudra şeker
· 1 su bardak yoğurt
· 1 poşet kabartma tozun
· 1 yumurta
· Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamına gelene kadar)
İç malzemesi

· 3 adet elma
· 2 yemek kaşığı şeker
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· dövülmüş ceviz

Üzeri için :

· Pudra şekeri


Yapılışı :
Kurabiye hamuru için ,önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar ekliyorsunuz , iyice yoğuruyorsunuz, yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz, bir tencereye 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz. Hamuru bölerek her birini tabak büyüklüğünde açıp 8 eşit parçaya bölüp kalın tarafına gelecek şekilde harcı koyup sarıyoruz. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun....

FRAMBUAZ VE ÇİLEKLİ TANE ÇİKOLATALAR


32 ader için

1 paket hazır sade kek (arzu edilirse kakaolu da kullanılabilir)
½ paket Petibore bisküvi
Krema:
1 paket Dr.Oetger kakaolu Creme Ole
2 ½ su bardağı soğuk süt
1 Paket italyan Ricotta peyniri( veya Labne peynir)
200 gr. Sütlü benmaride eritilmiş çikolat
5-6 adet çilek ve Frambuaz
Kakao tozu

Hazırlanışı

Keki ve bisküvileri ekmek kırıntısı haline getir.
Diğer tarafta Creme Ole ve sütü karıştır. Ricotta peyniri ekle ve karıştırmaya devam et. Benmaride eritilen çikolatayı ekle iyice karıştırıp homojen bir krema elde et. Kek ve bisküvi kırıntılarını kremaya ekle kulak memesi kıvamında bir karışım elde edince, içerisine çilek ve Frambuazları keserek ekle.Ceviz büyüklüğünde toplar yap.Bu işlem, karışım bitene kadar devam edilir. Servis edene kadar buzdolabında beklet. Servis ederken üzerine kakao tozu serpin.
Afiyet Olsun…