En İyi Tarif Blogları

Pazar, Aralık 13, 2009

Pazar, Aralık 06, 2009

ADA'NIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI




DAHA ÖNCEDEN DENENENLERLE YENİDEN


Ağlayan Kek


Bu Çikolatalı tatlı bir çaresizlik sonucu ortaya çıktı . Bol çikolatalı yaptığım pastanın fırında taşıp taşıp dökülmesi sonucunda geriye kalanın içerisine bisküviler kırılıp, orman meyveleri ve frambuaz katılıp hazırlanan topların üzerine de daha önceden yapılmış ganaj döküşerel hazırlandı.
Yani anlayacağınız İş Kazası sonucu meydana gelen bir tatlı oldu.
Ama süper oldu:))


Trufflar (Daha önceki tariflerimden bulabilirsiniz)

MANDALİNALI KÜÇÜK MUFFİNLER


Malzeme

3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı mandalina suyu ve rendesi
1 Küçük kaşık tarçın
½ kaşık zencefil
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
3 Su bardağı kek un

Öncelikle fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
Yumurta ve şekeri homojen bir şekilde kabarıp yoğınlaşana kadar çırpıyoruz. Sırasıyle sıvı yağ, süt, mandalina rendesi ve suyunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Tarçın,zencefil,vanilya, kabartma tozu ve unu ayrı bir kaba koyup hep beraber önceki karışıma ekliyoruz.
Küçük kek kalıplarına yağlı kağıt koyup yaklaşık 15- 20 dk. Pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


ÇİKOLATALI SUFLE



250 gr. Sana (tereyağ tadında olan)
25o gr. Küvertür Çikolata
125 gr. Toz şeker (Yarım su bardağı)
5 adet yumurta (Önceden çırpılmış)
60 gr Kek un ( Yarım su bardağı)

12 adet Foil Sufle kabı (Önceden yağlayıp unlayın)

Hazırlanışı

Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
Bir tencerenin içerisine tereyağını parçalar halinde kesip kısık ateşte yavaş yavaş erimesini bekliyoruz.Yağ erirken önceden parçalara ayırdığımız çikolataları katıp çikolatanın da eriyip yağla homojen bir kıvam almasını sağıyoruz.Ateşten alıp az az yumurtaları katıp hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.Şekeri ve unu ilave edip sufle kaplarına yarıdan fazla olacak şekilde dolduruyoruz. Fırına verip yaklaşık 7-8 dakika pişiriyoruz. Çok pişirmeyin sonra kek haline gelir.

Afiyet olsun.