En İyi Tarif Blogları

Pazar, Mayıs 16, 2010

PORTAKALLI ÇİKOLATA ŞELALESİ YENİDEN

PORTAKALLI ÇİKOLATA ŞELALESİ


Bazı keklerinizin üzerindeki sosu değişerek değişik sunumlar yapabilirsiniz:)) Ben üzerine beyezçilolatalı glazür kullandım

TARÇINLI MUFFİNLER

ANNELERE ÖZEL:))


Malzeme;
20 adet

3 Yumurta
1 cup esmer şeker
1/2 cup sıvı yağ
1/2 cup süt
2 portakal rendesi ve suyu
2 kaşık kakao
1/2 küçük kaşık tarçın
4.5 kahve fincanı kek un
1 vanilya
1 kabartma tozu

Fırını 2oo dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve emer şekeri hızlı devirde beyazlanıp köpürene kadar çırpalım.
Mikserin hızını düşürüp sırasıyla sıvı yağ,süt, portakal rendesi ve suyunu, kakao, tarçın, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek homojen bir karışım elde edelim.
Daha önceden 12'lik muffin kaplarına yağlı kağıtlardan koyup üzerlerine yarıya gelecek şekilde kek karışımdan dökelim ve 15 dakika kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.

BROWNIE


Malzeme;
1 su bardağı eritilmiş margarin(Sana)
1.5 su bardağı toz şeker
1 vanilya
4 yumurta
1 su bardağı kek un
2/3 su bardağı kakao
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Önce fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Yağ, şeker ve vanilya mikserde çırpın.
Yumurtaları tek tek karışıma ekleyin.
Un,kakao,tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyup harmanlayın.
Yağlı karışıma yavaş yavaş ekleyin.
Mikseri kapatıp cevizi ekleyip 23-24 cmlik kek kalıbına dökün.
Yaklaşık 40-45 dk. pişirin.
Fırından alınca soğumaya bırakın ve servis yapmadan önce putra şeker ekeleyerek servis yapın.