Bu pastayı yaparken ölçüyü fazla tutturdum ki cupcake’lerde
aynı tatta olsunlar diye.İstenilen küçük sembolik bir pasta ve cupcaklerdi.
8 adet yumurta
1 ½ cup şeker
½ cup sıvı yağ
3 büyük kaşık yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet portakal suyu ve rendesi
4 büyük kaşık kakao
1 kaşık portakal likörü
1 kaşık kahve likörü
4 cup kekun (arkadaşlar ben
unu yavaş yavaş ekliyorum çünkü bardak ve yumurta ölçülerinden dolayı
bazı zaman daha az, bazı zaman da daha çok un katmam gerekebiliyor)
2 adey vanilya
2 adet kabartma tozu
Öncelikle fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
Yukarıdaki sırayı takip ederek malzemelerimizi karıştıralım.
Öncelikle çırpıcıya yumurta ve şekeri koyarak yüksek devirde
çalıştıralım.Köpükümsü bir kıvam alınca çırpıcımızın hızını düşürüp yavaş yavaş
diğer malzemeleri katalım.
Önce sıvı yağ,yoğurt (yoğurdun pürüzsüz bir hale gelmesini
sağlayalım) daha sonra süt,portakal suyu ve rendesini ekleyelim.Likörlerimizi
ekleyip yavaş yavaş kekunumuzu eklemeye başlayalım. Son olarak vanilya ve
kabartma tozunu ekleyelim.
Önceden hazılamış olduğumuz kek kalıbının alt kısmına
yağlıkağıt keselim (Benim kullandığım kalıp küçük boy bir kalıp) gerektiği
kadar malzemeyi içerisine dökelim.
Kalan kek harcımızı Torba sıkacağına dökerek, cupcake
kalıplarına torba yardımı ile üçte ikisi dolacak şekilde ekleyelim.
Fırınız müsait değil ise önce cupcakleri daha sonra da kek kalıbındaki keki pişirin.
Pasta arası ve üzeri için;
GANAJ
200 ml pınar krema
200 gr. Bitter çikolata
Kremayı kaynatın ve ocaktan alın.
Önceden parçalara ayırdığınız çikolataları kremaya atın ve
iyice karıştırın
Ganajı çok bekletmeden keki süslemeye başlayın
Keki yanlamasına üçe
bölün.
Not: Ganaj hazırlanıp keke kullandıktan hemen sonra kalan
ganajın donmasına izin vermeyin ve cupcake’lerin üzerine birer kaşık ekleyin.
Keki ıslatmak için:
½ su bardağı su
½ büyük kaşık nestkahve (iyive karıştırın
1 büyük kaşık portakal likörü
Kekleri kestikten sonra ilk katı bir fırça ile ıslatın.
Üzerine hazırlamış olduğunuz ganaj’dan (çok fazla olmamasına
dikkat edin )dökün.
Son parçaya kadar aynı işlemi uygulayın.
Son katı koyduktan sonra ganajı yavaş yavaş dökerek pürüzsüz
bir görünüm elde edin.
Bu işlemi yaparkeken kekinizi masa üzerinde hazırlamaya
gayret edin böylelikle işiniz bittikten sonra kekinizi uygun bir tabağa
spatulalar yardımı ile yerleştirebilirsiniz.
Böylelikle masanızı temizleyim kekinizin üst süslemesine
geçebilirsiniz.
Ganaj üzerinde donduktan sonra üzerini Marzipan hamuru ile
güzelce çevreleyin. Fazlalıkları alın ve kendinizin veya hazır alabileceğiniz
stand üzerinde son dokunuşları yapmaya başlayın.
Marzipan kaplama işlemini yine masa üzerinde
yapın.Böylece standa yerleştirmek daha
kolay olur.
Diğer yandan Beyaz Şeker Hamuru’nu kekin üzerinden taşıp bir
örtü görevi yapacağı şekilde oklavı yardımı ile açın ve kenarlarını düzelttikten
sonra marzipanın üzerine atın. Artık üzerini süslemek size kalmış. İstediğiniz
temaları kullanıp süsleme yapabilirsiniz.