En İyi Tarif Blogları

Çarşamba, Ocak 25, 2012

MİLFÖY TATLISI

















Milföyleri dikdörtgen olarak kesin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine milföy hamurları sıralayın.
Önceden ısıtılmış fırında Milföyler kabarıp kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca soğumaya bırakın ve kabaran milföyleri ortadan ikiye ayırın.

KREMA

2 Adet  yumurta
      1 çorba kaşığı un
      1 kahve fincanı toz şeker
       ½ kahve fincanı mısır veya buğday nişastası
      250 ml süt

Sütü kaynamak üzere ateşe koyun.
Ayrı bir cam kaba yumurta ve şekeri ekleyerek iyice  çırpın.
Önce unu ekleyerek çırpın. Daha sonra nişasta ekleyip  çırpmaya devam edin.
Isınan süte az az  yumurtalı karışıma ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra sütü ısıttığınız kaba karışımı tekrar dökün ve ateşe koyarak koyu bir kıvam olana kadar ateşte karıştırmaya devam edin. Soğuyunca krema torbasına alın ve ortadan ikiye ayrılmış olan miföylerin arasına sıkın.
Son olarak putra şekeri ekeleyerek servis yapın.

PORTAKALLI MUFFİNLER

  
Malzeme
20 adet

3 Yumurta
1 cup esmer şeker
1/2 cup sıvı yağ
1/2 cup süt
2 portakal rendesi ve suyu
2 kaşık kakao
4.5 kahve fincanı kek un
1 vanilya
1 kabartma tozu

Fırını 2oo dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve emer şekeri hızlı devirde beyazlanıp köpürene kadar çırpalım.
Mikserin hızını düşürüp sırasıyla sıvı yağ,süt, portakal rendesi ve suyunu, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek homojen bir karışım elde edelim.
Daha önceden 12'lik muffin kaplarına yağlı kağıtlardan koyup üzerlerine yarıya gelecek şekilde kek karışımdan dökelim ve 15 dakika kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.


SAHİL'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI
















Bu pastanın tarifi bu linkte http://sibeldentatlar.blogspot.com/2012/01/nisan-pastasi-ve-cupcakeler.html Nişan pastası ile aynı tarif. Süsleme size kalmış.:))
 tariifiyle ayni.

Perşembe, Ocak 19, 2012

NİŞAN PASTASI VE CUPCAKE’LER



















Bu pastayı yaparken ölçüyü fazla tutturdum ki cupcake’lerde aynı tatta olsunlar diye.İstenilen küçük sembolik bir pasta ve cupcaklerdi.

8 adet yumurta
1 ½  cup şeker
½  cup sıvı yağ
3 büyük kaşık yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet portakal suyu ve rendesi
4 büyük kaşık kakao
1 kaşık portakal likörü
1 kaşık kahve likörü
4 cup kekun (arkadaşlar ben  unu yavaş yavaş ekliyorum çünkü bardak ve yumurta ölçülerinden dolayı bazı zaman daha az, bazı zaman da daha çok un katmam gerekebiliyor)
2 adey vanilya
2 adet kabartma tozu

Öncelikle fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
Yukarıdaki sırayı takip ederek malzemelerimizi karıştıralım.
Öncelikle çırpıcıya yumurta ve şekeri koyarak yüksek devirde çalıştıralım.Köpükümsü bir kıvam alınca çırpıcımızın hızını düşürüp yavaş yavaş diğer malzemeleri katalım.
Önce sıvı yağ,yoğurt (yoğurdun pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayalım) daha sonra süt,portakal suyu ve rendesini ekleyelim.Likörlerimizi ekleyip yavaş yavaş kekunumuzu eklemeye başlayalım. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
Önceden hazılamış olduğumuz kek kalıbının alt kısmına yağlıkağıt keselim (Benim kullandığım kalıp küçük boy bir kalıp) gerektiği kadar malzemeyi içerisine dökelim.
Kalan kek harcımızı Torba sıkacağına dökerek, cupcake kalıplarına torba yardımı ile üçte ikisi dolacak şekilde ekleyelim.
Fırınız müsait değil ise önce cupcakleri daha sonra da  kek kalıbındaki keki pişirin.

Pasta arası ve üzeri için;

GANAJ
200 ml pınar krema
200 gr. Bitter çikolata

Kremayı kaynatın ve ocaktan alın.
Önceden parçalara ayırdığınız çikolataları kremaya atın ve iyice karıştırın
Ganajı çok bekletmeden keki süslemeye başlayın
Keki yanlamasına  üçe bölün.

Not: Ganaj hazırlanıp keke kullandıktan hemen sonra kalan ganajın donmasına izin vermeyin ve cupcake’lerin üzerine birer kaşık ekleyin.

Keki ıslatmak için:
 ½ su bardağı su
 ½  büyük kaşık nestkahve (iyive karıştırın
1 büyük kaşık portakal likörü

Kekleri kestikten sonra ilk katı bir fırça ile ıslatın.
Üzerine hazırlamış olduğunuz ganaj’dan (çok fazla olmamasına dikkat edin )dökün.
Son parçaya kadar aynı işlemi uygulayın.
Son katı koyduktan sonra ganajı yavaş yavaş dökerek pürüzsüz bir görünüm elde edin.
Bu işlemi yaparkeken kekinizi masa üzerinde hazırlamaya gayret edin böylelikle işiniz bittikten sonra kekinizi uygun bir tabağa spatulalar yardımı ile yerleştirebilirsiniz.
Böylelikle masanızı temizleyim kekinizin üst süslemesine geçebilirsiniz.

Ganaj üzerinde donduktan sonra üzerini Marzipan hamuru ile güzelce çevreleyin. Fazlalıkları alın ve kendinizin veya hazır alabileceğiniz stand üzerinde son dokunuşları yapmaya başlayın.
Marzipan kaplama işlemini yine masa üzerinde yapın.Böylece  standa yerleştirmek daha kolay olur.
Diğer yandan Beyaz Şeker Hamuru’nu kekin üzerinden taşıp bir örtü görevi yapacağı şekilde oklavı yardımı ile açın ve kenarlarını düzelttikten sonra marzipanın üzerine atın. Artık üzerini süslemek size kalmış. İstediğiniz temaları kullanıp süsleme yapabilirsiniz.











Çarşamba, Ocak 18, 2012

ALDIĞIM ŞİKAYETLER  HAREKETE GEÇMEMİ SAĞLADI.
ARKADAŞLAR YENİ TARİFLER BEKLİYORMUŞ.YAPAN ÇOK AMA YAZAN YOK.:))
DEVAMI GELMESİ DİLEĞİYLE :))

SICACIK HAVUÇLU MUFFİNLER





1 Yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çimdik tuz
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
2 su bardağı kekun
1 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 adet (büyük)  rendelenmiş havuç
½  su bardağı iri kıyılmış ceviz

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şekeri çırpıcıya koyup çıpmaya başlayalım.
Sırasıyle sıvıyağ, süt, zencefil, tarçın ve tuzu ekleyelim.
Karışım devam ederken unu katalım. Vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim.
Ve çırpma işine son verelim.
Önceden rendelediğimiz havucu spatula yardımı ile harcımıza katıp karıştıralım.
Son olarak cevizleri ekleyip, muffin kalıplarımıza bölelim.
Ben silikon muffin kalıpları kullanıyorum. Yoksa muffin kablarımıza yağlı kağıt koyup öylede pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

ÇİKOLATA PARÇALI MUFFİNLER







1 Yumurta
½ su bardağı şeker
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı kekun
½  tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
½  tatlı kaşığı karbonat
½  su bardağı parçalanmış çikolata veya damla çikolata  

Önce  fırınımızı  180 dereceye ayarlayalım.
Yumurta, şeker ve tuzu  çırpıcıya koyalım.
Sıvıyağ ve sütü ekeleyelim.
Karışıma kakao, kekun, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyelim.
Homojen bir kıvam elde edince çırpıcıdan alıp içerisine çikolata parçalarını ekleyio spatula yardımı ile karıştıralım.
Silikon muffin kalıplara bolüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun.


ÇİKOLATALI MOZAIK PASTA


















200 ml Pınar Krema
200 gr. Bitter çikolata
2 Paket petibör bisküvi
½ su bardağı  parçalara ayrılmış badem


Kremayı kaynatıp ateşten alın.Parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırınız. Bisküvileri kırarak çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyip karıktırmaya devam edin. Son olarak bademleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Önceden altına yağlı kağıt kestiğimiz ortaboy kelepçeli kalıba sıkıştırarak harcı yerleştiriniz.
Buzdolabının nomal gözünde  1-2 saat bekleterek çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.