TARİFİ ÇOK YAKIN GELECEKTE BURADA :)))
Pazar, Mayıs 27, 2012
NİŞAN PASTASI VE CUPCAKLER
Etiketler:
CIKOLATALAR
,
KEKLER
,
MUFFİNLER
,
PASTALAR
Yer:
Kıbrıs
PİZZA CALZONE
Ünlü,kapalı İtalyan Pizzası.
İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ KULLANIN.BEN SADECE EKSTRA OLARAK HELLİM VE BİR GECE ÖNCEDEN KALAN TAVUK PARÇALARI EKLEDİM.
SONUÇ GERÇEKTEN İNANILMAZDI.
PİZZADAN ÖTE BİRŞEY :))
BALZAMİK SİRKE İLE SOĞANLARI SOTELEYİP
DOMATES PÜRESİ EKLEDİM VE HAMUR ÜZERİNE SOS OLARAK SÜRDÜM.BAHARAT VE ÇOK AZ TUZU UNUTMAYIN:))
YAN FOTOĞRAFTA GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ AÇIK PİZZA, KALAN TÜM MALZEMEYİ EKLEYİP BU İŞE NOKTA KOYDUĞUMUN SONUCUDUR.
KÜÇÜK BİR NOT: YUMURTA SARISI SÜRMEYİ UNUTMAYIN.
SONUÇ GERÇEKTEN FOTOĞRAFTAKİNDEN DAHA ÖTE BİRŞEYDİ:))
CALZONE PİZZA...
BU DA SON MALZEMELERDEN ARTAKALAN AÇIK PİZZA
Hamur yine klasik pizza hamurundan yapılıyor.
Hamuru için:
500 gr. Sade un
Baharat (kekik, doluboş baharat)
3 büyük kaşık Yoğurt
1 küçük paket Dr. Oetger maya
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz ½ çaykaşığı
şeker ½ çay kaşığı
ılık su
Hamur kabına bir miktar un konur. Tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.
Üzeri için:
500 gr.mozeralle peyniri rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Küp küp kesilmiş hellim
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat
SOS
Hamurun üst kısmına sürmek için domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın
Girmiş olan hamuru alıp (eğer yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) Hamuru 5 parçaya bölerek her parçayı açın (yarım ay şeklinde kapatacağımız için hamurun tek tarafına malzeme yerleştirelim. Hamurun üzerine soğanlı domates püresini yarısına gelecek şekilde sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun kenarları kızarana kadar pişirin.
Fırın ısısı 250 derece idi…Erken pişen bir hamur olduğu için dikkat edin …..
Afiyet Olsun...
Etiketler:
BÖREKLER
,
ITALYAN YEMEKLERI
,
PİZZA
,
YEMEKLER
Yer:
Kıbrıs
ŞİMŞEK MCQUEEN PASTASI
Etiketler:
CIKOLATALAR
,
KEKLER
,
PASTALAR
Yer:
Kıbrıs
Pazar, Mayıs 20, 2012
CHOCOLATE BROWNIES
Malzeme:
120 grç cikolata
113 gr. Margarin
1 cup şeker
1 vanilya
1 büyük yumurta
95 gr kek un
küçük kaşık ucunda tuz
Hazırlanışı.
Çikolata ve margarini bir kaba koyup benmari usulü eritin.
Şeker, un, vanilya, tuzu bir kaba koy ve harmanla.
Eriyen yağ ve çikolatayı ateşten al. Kuru karışımları
yavaşca ekle ve
homojen bir karışım elde et.
Son olarak yumurtaları tek tek ekle
Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt koy ve hazırlanan
karışımı dök.
Önceden ısıtılan 150.
derecelik fırında 25 dk. pişir
Fırın kabından soğuduktan sonra çıkarın dilimleyip üzrine
putra şekeri koyun.
Afiyet olsun…
ADA'NIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI
BU KEK IRISH CREAM LIQUERE GANAJ
TARİFİNDEKİ KEKİN AYNİSİ.
SADECE KEKİ ISLATACAĞIM SUYA LİKÖR KOYMADIM.
PASTASNIN ARASINA FRAMBUAZ EKLEDİM.
GERİYE KALAN İŞLEM AYNİ :))
SÜSLEMESİ YİNE SİZDEN...
Etiketler:
CIKOLATALAR
,
KEKLER
,
PASTALAR
,
TATLILAR
HOMEMADE GRAHAM CRACERS
100 gr. Eritilmiş margarin
½ cup esmer şeker
¼ cup bal
½ küçük kaşık tuz
1/s küçük kaşık tarçın
½ cup kepek unu
2 cup sade un
Pişirmeden önce kurabiyeler üzei
için esmer şeker.
Hazırlanışı
Fırınımızı 180
dereceye getirelim.
Kuru
malzemeleri bir kaba koyalım.(un, tuz,tarçın)
Margarini kısık
ateşte süt renginde olacak şekilde eritelim.
Bir çırpıcı
yardımı işe şekeride ekleyerek çırpalım .
Bal ve kuru
malzemeleri ekleyerek bir spatula yardımı ile hamurumuzu kulak memesi kıvamına
gelene kadar toparlayalım.
Bir poşet
içerisine koyum buzdolabında 30 dk. kadar bekletelim.
Fırın tepsimize
yağlı kağıt keselim.
Hamuru
buzdolabından aldıktan sonra iki yağlıkağıt arasında oklavı yardımı ile 2-3
inc.açalım ve kurabiye kalıbı yardımı ile şekillendirelim.Üzerlerine esmer
şeker serpelim.
15 dk. kadar
pişirelim.
ANNELERE CUPCAKE’LER
Bu malzemeden bayağı cupcake çıkıyor.
60 kadar küçük
24 adet büyük.
Malzeme
6 Yumurta
5 Kahve fincanı şeker
½ cup sıvı yağ
3 büyük kaşık yoğurt
½ cup süt
1 küçük silme kaşık filtre kahve (Jacobs)
3 Kaşık kakao
2 kapak kahve likörü
6 kahve fincanı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şeker birlikte çırpılır. Daha sonra diğer
malzemeler teker teker eklenir.
Hazırlamış olduğumuz karışımı bir sıkma torbasına alıyoruz.(Sıkma
torbasına karışımı dökebilmek için derin ve yüksek bir su sürahisinden
yararlanabirsiniz)
Önceden fırın tepsisine dizilen silikon cupcake kalıplarına yağlıkağıtlarını koyup yarısına
gelecek kadar kek karışımını sıkıyoruz.
Yaklaşık olarak 15 dakika pişiriyoruz.
Fırından alınca silikon kalıplardan çıkarıp soğumaya
bırakıyoruz.
Şeker hamuru veya marzipan ile süsleyebilirsiniz.
Etiketler:
CIKOLATALAR
,
FRANSIZ TATLAR
,
KEKLER
,
MUFFİNLER
PIZZA PIZZA
a
Hamuru
için:
500 gr.
Sade un
100 gr.
Yoğurt
1 Su
bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz
bir fiske
şeker
ılık su
Hamur
kabına bir miktar un konur ve üzerine tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir
miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam
edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene
kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık olmuşsa
biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru
temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken
girmiş olacak.
Üzeri
için:
500 gr.mozeralle peyniri rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil
biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Dilim dilim ızgara edilmiş
patlıcan (1 ad)
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat
Hamurun üst kısmına sürmek için
domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince
ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı
koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik
sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates
püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın
Hazırlanışı:
Girmiş olan hamuru alıp (eğer
yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) fırın tepsisinin boyuna
göre oklavı yardımıyle açıp önceden yağlanan tepsi içerisine hamuru yerleştirip
kenarlar oluşturun.(Bu ölçü ile ben iki tepsi yaptım) Hamurun üzerine soğanlı domates
püresini iyice sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun
üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin
üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun
kenarları kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
IRISH CREAM LIQUEUR GANAJ PASTA 2
Cumartesi, Mayıs 19, 2012
IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA
IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA
Malzeme
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
1 çay incebelli sıvıyağ
1 çay incebelli koyu çay (soğutulmuş)
3 büyük kaşık kakao
5 kahve fincanı kekun
1 vanilya
1 kabartma tozu
Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şekeri
çırpalım. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim.
Küçük olmayan fırın kabımızın altına yağlı kağıt koyalım.
Hazırlanan karışımı fırın tepsimize döküp yaklaşık 40 dk.
kadar pişirelim.
Fırında pişirme süreniz size kalmış. Bazı fırınların pişirme
süresi daha fazla oluyor.
Keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
GANAJ
1 küçük krema
200 gr.Kuvertür Cadbury çikolata
Kremayı bir küçük kaba dökün. Ateşe koyup arada karıştırarak
kaynatın.
Kaynayan kremanın içerisine önceden parçaladığımız çikolataları
katın ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Ganajı soğumaya bırakın.
Diğer tarafta
kekimizi ıslatmak için ;
3/4 su bardağı su
1 küçük kaşık nestkahve
1 kapak IRISH CREAM LIQUEUR katın
Kekimizi yemek masamızın üzerini iyice temizleyerek masa
üzerinde ortadan ikiye bölün.
Önce alt kısmını
ıslatmak için hazırlanan karışımın bir kısmı ile ıslatın.(Islatırken çok vıck vıcık
olmamasına dikkat edin)
Daha sonra ılıyan ganajı pastaya yedirerek dökün.
Üzerine diğer pastayı koyup yine ıslatın ve geriye kalan
ganajla çok ellemeden üzerine dökün.
Çok kurumadan kenarlarına şekil verin ve kenarlarındaki
fazla ganajı alın.
Bir süre bekledikten sonra servis tabağına almak için iki
geniş spatula yarsımı ile servis tabağına alın.
Bu işlemi isterseniz masa üzerinde değil direk servis
tabağında da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet OlsunJ)
Etiketler:
CIKOLATALAR
,
KEKLER
,
PASTALAR
,
TATLILAR
KUZU KAPAMA (KIRKLARELİ MUTFAĞINDAN)
Malzemeler:
1 kg kuzu böbrek yatağı
2 demet taze soğan
1 demet taze nane
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı nane
Karabiber
Tuz1 kg kuzu böbrek yatağı
2 demet taze soğan
1 demet taze nane
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı nane
Karabiber
Yapılışı:
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılır. Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerine iri iri parçalara bölünen soğan eklenir. Bir tutam karabiber, 2 çay kaşığı nane ilave edilip etlerin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve etler yaklaşık 15 dakika haşlanır. Taze soğanlar yeşil sapları ile beraber iri iri doğranır. 1 demet taze nane ince ince kıyılır. Ayrı bir tencereye biraz tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir. Taze soğanlar yağda sönene kadar kavrulur. Taze nane soğanın üzerine ilave edilir. Pirincin suyu süzülüp yıkanır, taze soğan ve nanenin üzerine ilave edilir. Haşlanan etler suyun içinden alınır. Kavrulan pirinç ısıya dayanıklı cam kabın içine aktarılır. Üzerine haşlanan kuzu etlerı yerleştirilir. Etin suyu tel süzgeç yardımı ile süzülür. Pirincin üzerine çıkacak kadar et suyu ilave edilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kuzu Kapama servise hazırdır.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)