En İyi Tarif Blogları

Pazar, Mayıs 27, 2012

NİŞAN PASTASI VE CUPCAKLER

TARİFİ ÇOK YAKIN GELECEKTE BURADA :)))








PİZZA CALZONE




Ünlü,kapalı İtalyan Pizzası.
 İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ KULLANIN.
BEN SADECE EKSTRA OLARAK HELLİM  VE BİR GECE ÖNCEDEN KALAN TAVUK PARÇALARI EKLEDİM.
SONUÇ GERÇEKTEN İNANILMAZDI.

PİZZADAN ÖTE BİRŞEY :))


 BALZAMİK SİRKE İLE SOĞANLARI SOTELEYİP
DOMATES PÜRESİ EKLEDİM VE HAMUR ÜZERİNE SOS OLARAK SÜRDÜM.BAHARAT VE ÇOK AZ TUZU UNUTMAYIN:))






 YAN FOTOĞRAFTA GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ AÇIK PİZZA,  KALAN TÜM MALZEMEYİ EKLEYİP BU İŞE NOKTA KOYDUĞUMUN SONUCUDUR.
KÜÇÜK BİR NOT: YUMURTA SARISI SÜRMEYİ UNUTMAYIN.


 SONUÇ GERÇEKTEN FOTOĞRAFTAKİNDEN DAHA ÖTE BİRŞEYDİ:))
CALZONE PİZZA...




BU DA SON MALZEMELERDEN ARTAKALAN AÇIK PİZZA
















Hamur yine klasik pizza hamurundan  yapılıyor.

Hamuru için:
500 gr. Sade un
Baharat (kekik, doluboş baharat)
3 büyük kaşık  Yoğurt
1 küçük paket Dr. Oetger maya
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz ½  çaykaşığı
şeker ½  çay kaşığı
ılık su

Hamur kabına bir miktar un konur. Tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz  kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık  olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.

Üzeri için:

500 gr.mozeralle peyniri  rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı  biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Küp küp kesilmiş hellim
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat

SOS
Hamurun üst kısmına sürmek için domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın


Girmiş olan hamuru alıp (eğer yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) Hamuru 5 parçaya bölerek her parçayı açın (yarım ay şeklinde kapatacağımız için hamurun tek tarafına malzeme yerleştirelim. Hamurun üzerine soğanlı domates püresini yarısına gelecek şekilde  sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun kenarları kızarana kadar pişirin.

Fırın ısısı 250 derece idi…Erken pişen bir hamur olduğu için dikkat edin …..

Afiyet Olsun...


ŞİMŞEK MCQUEEN PASTASI



Hasan'ın çikolatalı Şimşek McQueen Arabalı Pastası.

Pazar, Mayıs 20, 2012

CHOCOLATE BROWNIES



Malzeme:
120 grç cikolata
113 gr. Margarin
1 cup şeker
1 vanilya
1 büyük yumurta
95 gr kek un
küçük kaşık ucunda tuz

Hazırlanışı.
Çikolata ve margarini bir kaba koyup benmari usulü eritin.
Şeker, un, vanilya, tuzu bir kaba koy ve harmanla.
Eriyen yağ ve çikolatayı ateşten al. Kuru karışımları yavaşca ekle ve
homojen bir karışım elde et.
Son olarak yumurtaları tek tek ekle
Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt koy ve hazırlanan karışımı dök.

 Önceden ısıtılan 150. derecelik fırında 25 dk. pişir

Fırın kabından soğuduktan sonra çıkarın dilimleyip üzrine putra şekeri koyun.
Afiyet olsun…




ADA'NIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI


 BU KEK IRISH CREAM LIQUERE GANAJ 
TARİFİNDEKİ KEKİN AYNİSİ.
SADECE  KEKİ ISLATACAĞIM SUYA LİKÖR KOYMADIM.
PASTASNIN ARASINA FRAMBUAZ EKLEDİM.
GERİYE KALAN İŞLEM AYNİ :))
SÜSLEMESİ YİNE SİZDEN...

HOMEMADE GRAHAM CRACERS









100 gr. Eritilmiş margarin
½ cup esmer şeker
¼ cup bal
½ küçük kaşık tuz
1/s küçük kaşık tarçın
½ cup kepek unu
2 cup  sade un
Pişirmeden önce kurabiyeler üzei için esmer şeker.
                               
Hazırlanışı
Fırınımızı 180 dereceye getirelim.
Kuru malzemeleri bir kaba koyalım.(un, tuz,tarçın)
Margarini kısık ateşte süt renginde olacak şekilde eritelim.
Bir çırpıcı yardımı işe şekeride ekleyerek çırpalım .
Bal ve kuru malzemeleri ekleyerek bir spatula yardımı ile hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar toparlayalım.
Bir poşet içerisine koyum buzdolabında 30 dk. kadar bekletelim.
Fırın tepsimize yağlı kağıt keselim.
Hamuru buzdolabından aldıktan sonra iki yağlıkağıt arasında oklavı yardımı ile 2-3 inc.açalım ve kurabiye kalıbı yardımı ile şekillendirelim.Üzerlerine esmer şeker serpelim.
15 dk. kadar pişirelim.



ANNELERE CUPCAKE’LER








Bu malzemeden bayağı cupcake çıkıyor.

60 kadar küçük
24 adet büyük.

Malzeme
6 Yumurta
5 Kahve fincanı şeker
½  cup sıvı yağ
3 büyük kaşık yoğurt
½  cup süt
1 küçük silme kaşık filtre kahve (Jacobs)
3 Kaşık kakao
2 kapak kahve likörü
 6 kahve fincanı un
1 vanilya
1 kabartma tozu

Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şeker birlikte çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler teker teker eklenir.
Hazırlamış olduğumuz karışımı bir sıkma torbasına alıyoruz.(Sıkma torbasına karışımı dökebilmek için derin ve yüksek bir su sürahisinden yararlanabirsiniz)
Önceden fırın tepsisine dizilen silikon cupcake  kalıplarına yağlıkağıtlarını koyup yarısına gelecek kadar kek karışımını sıkıyoruz.
Yaklaşık olarak 15 dakika pişiriyoruz.
Fırından alınca silikon kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.

Şeker hamuru veya marzipan ile süsleyebilirsiniz.





PIZZA PIZZA






















a





Hamuru için:
500 gr. Sade un
100 gr. Yoğurt
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz
bir fiske şeker
ılık su

Hamur kabına bir miktar un konur ve üzerine tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz  kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık  olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.

Üzeri için:

500 gr.mozeralle peyniri  rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı  biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Dilim dilim ızgara edilmiş patlıcan (1 ad)
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat

Hamurun üst kısmına sürmek için domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın

Hazırlanışı:

Girmiş olan hamuru alıp (eğer yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) fırın tepsisinin boyuna göre oklavı yardımıyle açıp önceden yağlanan tepsi içerisine hamuru yerleştirip kenarlar oluşturun.(Bu ölçü ile ben iki tepsi yaptım) Hamurun üzerine soğanlı domates püresini iyice sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun kenarları kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

IRISH CREAM LIQUEUR GANAJ PASTA 2



IRISH CREAM LIQUEUR GANAJ PASTA 2
Aynı pastayı yaparak suslemesini farklı yaptım.:))

Cumartesi, Mayıs 19, 2012

IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA






IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA

Malzeme

5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
1 çay incebelli sıvıyağ
1 çay incebelli koyu çay (soğutulmuş)
3 büyük kaşık kakao
5 kahve fincanı kekun
1 vanilya
1 kabartma tozu

Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
 Yumurta ve şekeri çırpalım. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim.
Küçük olmayan fırın kabımızın altına yağlı kağıt koyalım.
Hazırlanan karışımı fırın tepsimize döküp yaklaşık 40 dk. kadar pişirelim.
Fırında pişirme süreniz size kalmış. Bazı fırınların pişirme süresi daha fazla oluyor.

Keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.

GANAJ
1 küçük krema
200 gr.Kuvertür Cadbury çikolata

Kremayı bir küçük kaba dökün. Ateşe koyup arada karıştırarak kaynatın.
Kaynayan kremanın içerisine önceden parçaladığımız çikolataları katın ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Ganajı soğumaya bırakın.

Diğer tarafta kekimizi ıslatmak için ;
3/4 su bardağı su
1 küçük kaşık nestkahve
1 kapak IRISH CREAM LIQUEUR katın

Kekimizi yemek masamızın üzerini iyice temizleyerek masa üzerinde ortadan ikiye bölün.
Önce alt kısmını  ıslatmak için hazırlanan karışımın bir kısmı  ile ıslatın.(Islatırken çok vıck vıcık olmamasına dikkat edin)
Daha sonra ılıyan ganajı pastaya yedirerek dökün.
Üzerine diğer pastayı koyup yine ıslatın ve geriye kalan ganajla çok ellemeden üzerine dökün.
Çok kurumadan kenarlarına şekil verin ve kenarlarındaki fazla ganajı alın.
Bir süre bekledikten sonra servis tabağına almak için iki geniş spatula yarsımı ile servis tabağına alın.
Bu işlemi isterseniz masa üzerinde değil direk servis tabağında da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet OlsunJ)

KUZU KAPAMA (KIRKLARELİ MUTFAĞINDAN)












Malzemeler:
1 kg kuzu böbrek yatağı
2 demet taze soğan
1 demet taze nane
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı nane
Karabiber
Tuz
 






Yapılışı:
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılır. Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerine iri iri parçalara bölünen soğan eklenir. Bir tutam karabiber, 2 çay kaşığı nane ilave edilip etlerin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve etler yaklaşık 15 dakika haşlanır. Taze soğanlar yeşil sapları ile beraber iri iri doğranır. 1 demet taze nane ince ince kıyılır. Ayrı bir tencereye biraz tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir.  Taze soğanlar yağda sönene kadar kavrulur. Taze nane soğanın üzerine ilave edilir. Pirincin suyu süzülüp yıkanır, taze soğan ve nanenin üzerine ilave edilir. Haşlanan etler suyun içinden alınır. Kavrulan pirinç ısıya dayanıklı cam kabın içine aktarılır. Üzerine haşlanan kuzu etlerı yerleştirilir. Etin suyu tel süzgeç yardımı ile süzülür. Pirincin üzerine çıkacak kadar et suyu ilave edilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kuzu Kapama servise hazırdır.