En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Temmuz 10, 2008

ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI


Malzeme
1 Litre süt
5 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı irmik
60 gr. sütlü çikolata

Süt, şeker ve irmiği tencereye koyup karıştırın. Ateşe koymadan parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Önceden ısllattığınız cam kare kaba dökerek biraz ılımasını bekleyip buzdolabına kaldırın. Dilimlere ayırarak dilediğiniz şekilde servis edin.
Afiyet Osun...

PAŞA BÖREĞİ






Malzeme
5 adet yufka
5-6 adet orta boy patates
süt
2 kaşık margarin
tuz

Üzeri için
2 yumurta
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Önce patatesleri haşlıyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra süt, yağ ve tuzla püre haline getiriyoruz.(Çok cıvık olmaması için sütü kontrollu ekleyin)
Masamızın üzerine yufkayı açıp her tarafına gelecek şekilde bolca püre sürüyoruz.pürenin üzerine gelecek şekilde iki yufkayı üst üste koyup tekrar bolça püre sürüyoruz .Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapıyoruz.Rulo haline getirdiğimiz yufkaları iki parmak genişliğinde kesip önceden yağladığımız fırın tepsisine yan gelecek şekilde yerleştiriyoruz.10 dk. kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Diğer tarafta 2 yumurta ve kaşar rendesini karıştırıp kaşık yardımı ile üzerlerine gelecek şekilde sürüp önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...