En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Temmuz 10, 2008

PAŞA BÖREĞİ






Malzeme
5 adet yufka
5-6 adet orta boy patates
süt
2 kaşık margarin
tuz

Üzeri için
2 yumurta
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Önce patatesleri haşlıyoruz. Patatesler haşlandıktan sonra süt, yağ ve tuzla püre haline getiriyoruz.(Çok cıvık olmaması için sütü kontrollu ekleyin)
Masamızın üzerine yufkayı açıp her tarafına gelecek şekilde bolca püre sürüyoruz.pürenin üzerine gelecek şekilde iki yufkayı üst üste koyup tekrar bolça püre sürüyoruz .Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapıyoruz.Rulo haline getirdiğimiz yufkaları iki parmak genişliğinde kesip önceden yağladığımız fırın tepsisine yan gelecek şekilde yerleştiriyoruz.10 dk. kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Diğer tarafta 2 yumurta ve kaşar rendesini karıştırıp kaşık yardımı ile üzerlerine gelecek şekilde sürüp önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Paşa böreğin harika görünüyor eminim tadı da güzel olmuştur arkadaşım

Sana iyi tatiller hayatım
Benden taraf da gezzzzzzzz

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyorlar, ellerinize saglik. Sevgiler.