En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Haziran 30, 2008

TIRAMISU




2 paket kedi dili bisküvi
veya kakaolu kek tabanı kullanabilirsiniz....

Muhallebisi ;
4 yemek kaşığı un
3 çay bardağı (ince belli) toz şeker
3 Su bardağı süt
1 vanilya
250. gr. mascarpone peyniri veya Labne peyniri
(Bem mascarpone ile yaptım süper oldu)( mascarpone :hafif şekerli italyan krem peynir ceşidi.)

Kakao (üzeri için)

Kek ıslatmak için;
1,5 su bardağı su
2 küçük kaşık nescafe
2 tatlı kaşığı toz kakao
1 büyük kaşıl portakal likörü

Kedi dili bisküvileri ıslatmak için tüm malzemeyi karıştırın.
Süt, şeker,un ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ateşten aldıktan sonra karıştırarak soğutun. Soğuduğundan emin olunca mascarpone peyniri katarak pürüzsüz bir kıvam elde ediniz.
Kedi dili bisküvileri ıslatmak için hazırladığınız karışıma batırıp çıkarın.(Bu süre uzun olmamalı tek tarafını batırıp hemen servis tabağına sıralayınız) İlk katı yaptıktan sonra kremanın bir miktarını yayın ve kedi dili bisküvileri ıslatıp sıralamaya devam edin. Bu işlem üç kat oluncaya kadar devam edin. Buzdolabında bekletin ve servis etmeden önce üzerine kakao serpin

1 yorum :

Adsız dedi ki...

ben denedim çok güzel çok hafif bir tadı var.