En İyi Tarif Blogları

Çarşamba, Haziran 25, 2008

FRUIT ICEBOX




MEYVELİ BUZ PASTA
Bu tatlı Sevgililer Günü için yapıldı, fakat yazda yenilebilecek güzel bir tatlı olduğundan emin olabirisiniz... (Orjinali)Valentine's Day Passion Fruit Icebox ...

Malzeme

22 adet kedi dili bisküvi
1 büyük kaşık toz jelatin veye 1 küçük paket
¼ cup soğuk su
1 cup donmuş veya taze arzu ettiğiniz meyvenin püresi. Ben Şeker pare ve kayısı karışımı kullandım
½ cup ve 3 büyük kaşık şeker
1 ¼ cup çırpılmış krema
süslemek için böğürtlen ve sosu

Önce ¼ cup suya jelatini koy ve beklet . Diğer tarafta derin bir kaba meyveleri koy ve sulanmaları için kısık ateşte pişir. Üzerine şeker ve jelatini ekleyip karıştırmaya devam et. Ateşten aldıktan sonra kabınızı soğuması için içerisi soğuk su veya buzla dolu olan bir kapa koyup arada karıştırarak soğumasına yardımcı olun.
Kelepçeli bir kaba streç film yerleştirip kedi dili bisküvileri ortadan bölerek kelepçeli kabın yanlarına gelecek şekilde yerleştirin.(orta boy bir kap olmalı)
Soğuyan karışıma yavaş yavaş önceden çırptığınız kremayı ekleyip, dizmiş olduğunuz kedi dilibisküvilerin arasına dökün.Üzerine kalan kedidili bisküvileri dizip derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Dondurucudan çıkardıktan sonra servis tabağına kedidilleri altta kalacak şekilde yerleştirin.Dilimleyip meyve ve sosla birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok :