En İyi Tarif Blogları

Çarşamba, Haziran 25, 2008

PATLICANLI KREP






Krep İçin

2 Yumurta2 Bardak un2 Bardak süt
Aşağıdaki malzeme için iki ölçü krep yaptım.Bu tarifte kişi sayınızı gözönünde bulundurup tarifi ona göre de yapabilirsiniz.

İç Malzeme

5-6 adet patlıcan
350 gr. küçük küçük kesilmiş dana eti
1 adet küp küp kesilmiş soğan
1 orta boy konserve mantar
karabiber, kimyon, kekik.tuz

Patlıcanları küp küp kesip kızartın ve kağıt üzerine alıp bekletin. Dana etini düdüklü tencereye koyup iyise soldurup 1 bardak su ile düdüklüyü kapatıp 5-6 dk. pişmeye bırakın. Etletr piştikten sonra (tencerede su kalmayacak) doğranmış mantarları ekle bir taşıp pişirdikten sonra soğanı ekle. Bir süre sonra patlıcanları ve baharatları ekleyip beklet.

Diğer tarafta tefal bir tavada krepleri hazırla. Tefala çok az yağ damlat ve kağıt peçete ile her seferinde tavanın altını sil. Krep hamurunu ince yapmaya çalışın. Orta boy bir tava yeterli olacaktır.

Resimlerdede gördüğünüz gibi üzerlerine peynir koyduktan sonra resim çekmeyi unuttum ve yukarıda gördüğünüz şekilde yayınlıyorum.

Afiyet osun...

1 yorum :

Adsız dedi ki...

güzel tarif.