En İyi Tarif Blogları

Salı, Haziran 17, 2008

BADEM TOZLU KURABİYELER

2 su bardağı toz badem
1 su bardağı pudra şeker
1 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta akı (sarılar kullanılmıyor)
1 küçük kaşık badem likörü
arzu ederseniz eritilmiş bitter çikolata

Fırını 160 dereceye getirip ısıtın, tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Bu karışım elinize yapışan bir karışım olmalı.Tipik bildiğimiz kurabiye hamuru gibi olmayacak.Sıkma torbamıza yıldız ucu takıp tüm karışımı torbaya alın ve fırın tepsisine koymuş olduğunuz yağlı kağıd üzerine şerit şeklinde sıkın ve fırına verin.yaklaşık 15 dk. pişirin.(Pişirme süresini uzatırsanız kurabiyeler sertleşir) fırını kapatmayın ve kurabiyeleri çıkardıktan 5.dk sonra tekrar fırına verip 5.dk daha fırında tutun.
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra önceden benmaride eritilen çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine dizip, donmasını bekleyin.

Hiç yorum yok :