En İyi Tarif Blogları

Salı, Haziran 17, 2008

TAVUK İSKENDER

SÜPER BİR YEMEK OLDU, ARTIK DIŞARIDAN İSKENDER ALMANIZA GEREK YOK:))

İskenderi yaparken kişi sayınızı ön planda tutun
1 kg.tavuk kıyma
3 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 soğan rendesi
2 su bardağı ekmek kırıntısı
baharat, tuz (karabiber, kimyon,kekik)
çok az bir iki damla sıvı yağ
Kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Önceden yağladığınız en küçük boy fırın tepsinize koyup iyice sıkıştırın. Zamanınız varsa buzdolabında 1-2 saat dinlendirip öyle pişirin.
Piştikten sonra şerit şeklinde kesin.
Ayrıca :
Pide
Yoğurt
Domates suyu
Maydanoz
Sarmısak
Servis yapmadan önce pideleri küp kük kesin
Yoğurdu iyice çırpıp içerisine sarmısak rendesi ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin.
Domates sosu için: Bir cezveye domates suyu ve biraz kırmızı biber ekleyin iyice kaynayınca ateşten alın.
Kıyılmış maydanoz
Servis önerisi:
Tabağa önce küp küp kestiğiniz pideyi,üzerine tavuk dilimlerini, yoğurdu ve domates sosunu koyun.Son olarak maydanoz ekeleyerek servis yapın .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok :