En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Haziran 16, 2008

PORTAKALLI ÇİÇEK KEK




Fırın tepsisini kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.



3 Yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış)
1 ½ bardak şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı portakal suyu
½ su bardağı süt
portakallarınızın kabuk rendesi
2 ½ su bardağı un ( size göre un az gelmişse biraz daha ekleme yapabilirsiniz)
1 vanilya
½ paket kabartma tozu
çay kaşığı ucunda karbonat
piştikten sonra üzeri için putra şeker


Öncelilke fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım.
Diğer tarafta yumurtalarımızın sarı ve beyazlarını ayırıyoruz.
Miksere koyduğumuz yumurtaların akı ve şekeri beyazlanıp köpürene kadar çırpıyoruz.
Yumurtaların sarısını teker teker ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Sırayla sıvı yağ, portakal suyu, süt ve portakal kabuğu rendelerini ekleyip yavaş yavaş unumuzu katmaya başlıyoruz.Unu ekledikten sonra vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip son bir taşım daha karıştırıyoruz.
Çiçek şeklindeki fırın tepsisini fısfıs sıvı yağla yağladıktan sonra hazırladığımız kek harcını içerisine koyup 180 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.

*Pişip pişmediğini ortasına bir çöp şiş batırıp da anlayabilirsiniz.
* Bir saattan önce fırını kesinlikle açmayın.


1 yorum :

Adsız dedi ki...

çok nezzetli bir kekti. herkeze tavsiye ederim.