En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Haziran 16, 2008

MARZİPANLI ÇİKOLATA



1 paket sade hazır kek
1 paket kakolu hazır kek
4 büyük kaşık nutella
250.ml yaklaşık bir küçük Paket pınar krema (kremayı azar azar dökün ona göre kıvamı rahatlıkla ayarlayabilirsiniz)
1 kaşık portakal likörü (olmasa da olur fakat ayrı bir lezzet katar)
Marzipan
50 gr.Üzeri için benmaride eritilmiş çikolata
Kekler kırıntı haline getirilir,nutella ve krema yavaş yavaş eklenir. Son olarak portakal likörü eklenir.Elde ettiğiniz karışım, toparlanmış güzel bir hamur kıvamında olmalı. Ortadan ikiye böldüğünüz hamuru , 30 cm.uzunluğunda kestiğiniz 2 adet foil üzerine boylamasına açın. Arasına şerit şeklinde önceden hazırladığınız marzipanı yerleştirip piramit yaptığımız şekilde ve marzipan kapanacak çekilde foille birlikte şekil vererek kapatın ve buzdolabında bekletin.(dondurucuda değil) Daha önceden benmaride erittiğimiz çikolatayı biraz havalandırarak soğutun ve buzdolabından çıkarttığınız marzipanlı çikolataların foilini açın ve bir fırça yardımı ile üzerine bol bol çikolata sürerek üzerini kapatmadan tekrar buzdolabına kaldırın. Çikolata donunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok :