

Malzeme:
500 ml krema
500 ml.süt
1 su bardağı şeker
10 çorba kaşığı yoğurt
1 pk.vanilya
4 küçük kaşık jelatin
1 çay bardağı ( incebelli ) su
Arzu ettiğiniz meyve sosu veya çikolata sosu
Yapılışı:
1 çay bardağı suyu bir kaba koyup jelatini ıslatıyoruz.
Krema, süt ve şekeri ocakta şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.(Kaynayacak duruma gelmemeli, bayağı ılık olmalı, sonra yoğurt kesilir)Şekerin eridiğinden emin olunca karışıma yoğurt ve vanilyayı ekleyip, hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.Jelatini ekleyip karıştırıyoruz. Önceden ıslattığımız kaplara karışımı süzerek döküyoruz ve buzdolabında sertleşene kadar bekletiyoruz.
Arzu ettiğiniz sos ile servis ediyorsunuz...
Afiyet Olsun...
3 yorum :
Bende pannacotta`yı yaptım fakat tabaktan çıkaramadm. bir fikrin varmı nasıl çıkarabilirim.
sibel ablacığım harikasın! çooooook güzel gözüküyor. çook beyendim
Sibel hanım tatmadım ama güzel görünür ama ben sana küsüm gönlümü almak için artık ne tatlılar yapan bilemem abam....
Yorum Gönder