En İyi Tarif Blogları

Çarşamba, Mayıs 06, 2009

PORTAKALI CEVİZLİ KEK


4 Yumurta
1/2 cup şeker
1/2 cup esmer şeker
1 cup sıvı yağ
1 cup portakal suyu
1 portakal kabuğu küçük ve ince doğranmış(rende olmayacak)
1 cup süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 cup un
1 cup ceviz

Hazırlanışı
Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şekerleri çırpıp iyice köpürtüp hacminin artmasını sağlayalım.
Sıvı yağ ,portakal suyu ve sütü sırayla ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim.
Son olarak portakal kabuklarını ve cevizleri katıp elimizde bir taşım karıktıralım.
Dikdörtgen orta boy bir fırın tepsisine döküp yaklaşık bir saat pişirelim.
Afiyet olsun

1 yorum :

gülder dedi ki...

Gerçekten çok güzel görünüyor ama tarifi olmadığı için malesef yapamıyorum:(((