En İyi Tarif Blogları

Cuma, Haziran 26, 2009

BALLI ÇİKOLATALI PASTA


BALLI ÇİKOLATALI PASTA

5 Yumurta
1 cup esmer şeker
¼ cup bal
½ cup sıvı yağ
½ cup süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
½ cup kakao
125 gr. Benmari usulu eritilmiş çikolata
1 cup un
1 büyük kaşık padem likörü

Üzeri için 1 bardak vişne suyu ve 1 paket Dr Oetger Crem Ole Çikolatalı

Önce fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım.
Diğer tarafta çırpıcımıza yumurta ve esmer şekeri katarak iyice çırpalım.
Bal, sıvı yağ, süt ekleyip çırpmaya devem edelim.
Kakao, benmari eritilen çikolata, vanilya ,kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım.
Son olarak likörü ekleyelim.
Büyük boy kelepçeli kabımızın altına yağlı kağıt keselim ve yanlarını yağlayalım.
Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık bir buçuk- iki saat pişirelim.
Bu kek önce iyice kabarıp daha sonra oturan bir kektir. Endişe etmenize gerek yok.

Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyelim ve üzerine vişne suyu gezdirelim, çikolatalı krema ile süsleyelim.











Hiç yorum yok :