En İyi Tarif Blogları

Pazar, Ocak 31, 2010

PORTAKALLI ÇİKOLATA ŞELALESİ

Kış mevsiminin yıldızı Portakalı keklerinizde ve tariflerinizde kullanıp değişik tatlar elde edebilisiniz.
Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz pasta aynı tariften yapıldı. Sadece bir tanesini silikon kek kalıbında yaptım,diğerini ise dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım.



4 Yumurta
4 Kahve fincanı şeker
1 Çay fincanı (ince belli) sıvı yağ
1 Çay fincanı (ince belli) süt
2 Portakal rendesi ve suyu
2 Büyük kaşık kakao
6-7 Kahve fincanı kek un
1 Vanilya
1 Kabartma Tozu

Üzeri için:
1 Bardak soğuk süt
1 Dr.Oetker Çikolata Şelalesi
1 Paket Vanilyalı Krem Şanti

Önce fırınınızı 200 derecee ayarlayınız.
Yumurta ve şekeri kabarıp köpürene kadar çırpınız.
Sırasıyla sıvı yağ, süt, portakal rendesi ve suyunu katarak karıştırmaya devam edin.
Kakao ve unu ekleyin.Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek homojon bir karışım elde edin.
Orta boy bir fırın tepsisini önceden yağlayın ve karışımı döküp fırına verin.
Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine 1 bardak soğuk süt dökün ve soğuması için bekletin.

Kek fırında pişerken Dr.Oetker Çilolata Sosunu pişirin.

1 Vanilyalı Krem Şanti çırpın.
Soğuyan kek üzerine (keki fırın tepsisinden çıkartmadan yapılacak)hazırladığınız krem şantiyi sürün.
Krem şanti üzerine de Çikolata Sosunu dökün ve bıçakla yer yer delikler açarak kekin sosu çekmesi için yardımcı olun.

Bu kek sunum olarak Ağlayan keki andırıyor fakat portakal keke ayrı bir lezzet katıyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :