
Malzemeler:
4 yumurta
yarım su bardağı
tozşekeri
1 kahve fincanı sıvı
yağ
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı ılık
süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma
tozu
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 krema
1 paket vanilyalı
creme ole
Üzeri için: 50 gr
tereyağ 50 gr file badem 1 tatlı kaşığı tozşeker
Yapılışı: Yumurtaları, tozşekeri ve sütü mikserle 7 dk.
çırpın.
Sıvı yağ, un
ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edip karıştırın.
Yuvarlak kelepçeli pasta kalıbını yağlayın ve
hamuru kalıba yayın.
1 tatlı kaşığı tozşekeri üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 160 derece ayarlı fırında 30 dakika, üzeri pembeleşinceye
kadar pişirin.
Creme oleyi 1 krema ve 1 su bardağı
sütle katılaşana kadar mikserle çırpın. Keki ortadan ikiye bölün ve alt tabanı
servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı alt tabana yayın ve bir kaşık ile
üzerini düzleştirin. Üst tabanı kremanın
üzerine yerleştirin. Pastayı 2 saat buzdolapta bekletin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder