En İyi Tarif Blogları

Pazar, Eylül 25, 2011

ALMAN PASTASI 2




































Malzemeler:
4 yumurta
yarım su bardağı tozşekeri
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı ılık süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

 Kreması için:
1 su bardağı süt
1 krema
1 paket vanilyalı creme ole
Üzeri için: 50 gr tereyağ 50 gr file badem 1 tatlı kaşığı tozşeker

 Yapılışı:  Yumurtaları, tozşekeri ve sütü mikserle 7 dk. çırpın.
 Sıvı yağ, un  ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edip karıştırın.
 Yuvarlak kelepçeli pasta kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba yayın.
 1 tatlı kaşığı tozşekeri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece ayarlı fırında 30 dakika, üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
 Creme oleyi 1 krema ve 1 su bardağı sütle katılaşana kadar mikserle çırpın. Keki ortadan ikiye bölün ve alt tabanı servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı alt tabana yayın ve bir kaşık ile üzerini düzleştirin. Üst tabanı  kremanın üzerine yerleştirin. Pastayı 2 saat buzdolapta bekletin.
 Afiyet olsun…




Hiç yorum yok :