En İyi Tarif Blogları

Salı, Ekim 23, 2012

BAYRAMA ÖZEL SUSAMLI TATLI

İYİ BAYRAMLAR
















MALZEMELER

1 YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIGI DOLUSU SANA MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞI (İNCE BELLİ)
YARIM ÇAY BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 KÜÇÜK PAKET MAYA (DR.OETKER)
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 BÜYÜK LİMON KABUĞU RENDESİ
300 GR. UN (2 SU BARDAĞI)
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN
YUMURTA AKI
SUSAM

ŞEREBET
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
ÇEYREK LİMON

UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ BİR KABA KOYUP KARIŞTIRIN.
YAVAŞ YAVAŞ UNU EKLEYİN
CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP ORTASINI BASTIRARAK SİMİT ŞEKLİ VERİN.
ÜZERİNE  FIRÇA İLE YUMURTA AKI SÜRÜP SUSAMA BATIRIN
ARALIKLI OLARAK FIRIN TEPSİSİNE DİZİN
ÖNCEDEN ISISTILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE PİŞİRİN

ŞEREBETİ 7-8 DAKİKA KAYNATIN.SOĞUK TATLILARI, SICAK ŞEREBETİN İÇİNE ATIN HEPSİNİ BİRDEN DEĞİL.KEVGİRLE ŞERBETE BASTIRIN.BİR SÜRE BEKLETİP ŞERBETTEN ALIN. KALAN ŞERBETİ ÜZERİNE EKLEYİN.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok :