En İyi Tarif Blogları

Pazar, Eylül 13, 2009

FRAMBUAZ VE ÇİLEKLİ TANE ÇİKOLATALAR


32 ader için

1 paket hazır sade kek (arzu edilirse kakaolu da kullanılabilir)
½ paket Petibore bisküvi
Krema:
1 paket Dr.Oetger kakaolu Creme Ole
2 ½ su bardağı soğuk süt
1 Paket italyan Ricotta peyniri( veya Labne peynir)
200 gr. Sütlü benmaride eritilmiş çikolat
5-6 adet çilek ve Frambuaz
Kakao tozu

Hazırlanışı

Keki ve bisküvileri ekmek kırıntısı haline getir.
Diğer tarafta Creme Ole ve sütü karıştır. Ricotta peyniri ekle ve karıştırmaya devam et. Benmaride eritilen çikolatayı ekle iyice karıştırıp homojen bir krema elde et. Kek ve bisküvi kırıntılarını kremaya ekle kulak memesi kıvamında bir karışım elde edince, içerisine çilek ve Frambuazları keserek ekle.Ceviz büyüklüğünde toplar yap.Bu işlem, karışım bitene kadar devam edilir. Servis edene kadar buzdolabında beklet. Servis ederken üzerine kakao tozu serpin.
Afiyet Olsun…






Hiç yorum yok :