En İyi Tarif Blogları

Salı, Ekim 06, 2009

GANAJ ÇİKOLATALI PASTA




Malzeme:
5 Yumurta
½ cup esmer şeker
½ cup normal beyaz şeker
3 kaşık yoğurt
½ cup sıvı yağ
2 büyük kaşık kakao
100 gr. Benmaride eritilmiş bitter çikolata
1 ½ cup kek un (Unu gerekirse biraz artırabilirsiniz)
1 Vanilya
1 kabartma tozu


Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Orta boy fırın tepsimizin tabanına yağlı kağıt koyup kenarlarını yağlayalım.
Yumurta ve şekerleri beraber çırpıp köpüksü bir kıvam almasını sağlayalım.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Kakao, benmaride eritilmiş çikolata ekleyip karıştıralım.Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip fırın tepsimize dökelim.Önceden ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 45 dk. Pişirelim.

Fırından çıkarıp soğutalıp .

Ganaj için:
1 küçük Pınar veya Tikveşli Krema
200 gr. Bitter çikolata

Kremayı kaynatıp ateşten alın üzerine önceden parçalara ayırdığımız çikolataları koyup homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım ve oda sıcaklığına gelince buz dolabında bekletelim.

Pastamızı ortadan bölelim.Eğer bölebiliyorsanız üç’e bölün. Ara katlara hazırladığımız ganajdan sürüp diğer katı koyalım ve yine ganaj sürüp son katı koyalım. Son kata ise tüm marketlerde bulabileceğimiz Danish Raspberry Preserves sürelim.

Hiç yorum yok :