En İyi Tarif Blogları

Pazar, Aralık 21, 2008

TAHINLI






Malzeme:

1 Yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 küçük yuvam maya
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

İçin sürmek için;

300. gr Koska tahın
2 çay bardağı şeker


Önce derin bir yoğurma kabına unumuzdan bir miktar koyuyoruz. Ortasına bir boşluk açıp içerisine tuz, şeker, maya ve yumurtayı koyup üzerine süt ve sıvı yağı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Unumuzu, hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar ekliyoruz.
Yoğurma kabına bir poşet geçirip, hamurumuz iki kat olana kadar bekliyoruz.( Küçük bir tiyo, eğer eviniz güneş alıyorsa kabınızı güneşe koyun böylece daha erken girmiş olacak)

Hamurumuz hazır olunca, yumurta boyu büyüklüğünde parçalara ayırıp, pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına bir dolu kaşık tahın ve bir dolu kaşık şeker koyalım. Rulo şeklinde sararak kenarları iyice sıkıştıralım.
Masamızda bir tarafını unlayıp bu yapmış olduğumuz ruloları bekletelim.Tepsimizi sığacak kadar yapmışsak eğer resimde de gördüğünüz gibi yavaş yavaş çekip sündürelim.Sündürme işi bitince ucundan başlayıp saralım.Yağlı kağıt koyduğmuz fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yine tahın ve şeker koyarak önceden ısıttığımız fırında pişirlim.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok :