En İyi Tarif Blogları

Pazar, Ağustos 24, 2008

Fıstık Ezmeli El Yapımı Çikolatalar




300 gr. Sütlü çikolata

İç Harcı için;

1 su bardağı kakolu kek kırıntısı
1 büyük kaşık fıstık ezmesi
1 çorba kaşığı krema (pınar)
1 küçük kaşık badem likörü

Tüm malzemeyi bir kaba koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.Bir sıkma poşetine koyup bekletin.

Diğer tarafta benmari usulu eritilen çikolatayı silikon kaplara koyup çikolatayı tekrardan boşaltıyoruz.Buzdolabında donana kadar bekletin.(Bu şekilde zemin oluşturulacak) Fıstık ezmesi karışımını sıkma torbası yardımı ile silikon kablarda bulunan çikolatalar üzerine az bir miktar sıkarak üzerine yine çikolata gezdirin .Düz bir spatula yardımı ile üzerini sıyırıp buzdolabında donmaya bırakın…

Afiyet olsun

YUMURTALI KÖFTE




Malzeme;

500.gr. çifte kıyılmış dana kıyma
5-6 dilim suda ıslatılmış ve suyu iyice sıkılmış ekmek
2 yumurta
7-8 dal maydanoz
1 soğan
baharat (kimyon,karabiber,kekik,tuz)
1 ½ su bardağı sıvı yağ

Kıymaya önceden ıslattığımız ve suyunu iyice sıktığımız ekmekleri ekliyoruz, sırasıyla maydanoz, soğan rendesi, baharatlar ve son olarak iki yumurtayı kırıp iyice harmanlıyoruz.
Önceden tavamıza koyduğmuz sıvı yağın iyice ısınmasını bekleyip irice hazırladığımız köfteleri önlü arkalı kızartıp arzu ettiğimiz şekilde servis yapıyoruz…


Afiyet Olsun…

Kremalı Mantar Çorbası


1 küçük konserve mantar
1 soğan
50 gr. Margarin
4 çorba kaşığı un
½ su bardağı süt
1 tavuk suyu tableti
4 bardak su
300. gr pınar krema
Tuz

Hazırlanışı;

Tefal tavada mantarları ve soğanı çok ince doğarayıp az yağda soldurun.
Ayrı bir tencerede margarini eritin ve 4 çorba kaşığı unu ekleyip kavurun.Yarım su bardağı süt, tavuk suyu ve 4 su bardağı su ekleyip iyice karıştırıp kaynatın. Önceden soldurulan mantar ve soğanı ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ve kremayı ekleyip karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun…