En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Eylül 20, 2010

ADA'NIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI



KEK

5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
1 türkiye çay fincanı sıvı yağ
1 türkiye çay fincanı soğutulmuş çay
3 çorba kaşığı kakao
6 kahve fincanı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 büyük kaşık kakao likörü

Yumurta ve şeker iyice çırpılıp köpük haline getirilir.
Sıvı yağ, çay, kakao, un eklenir ve iyive karıştırılır.
Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Orta büyüklükteki fırın tepsisinin alt tabanına yağlı kağıt konup kenarlar yağlanır.
Hazırlanan harç içerisine dökülür.
Önceden ısıtılan fırında yaklaşık 45 dk. pişrilir.

Üzeri için Ganaj
200.gr. Pınar krema
200 gr. Çikolata (Cadbury chocolate bournville)

Krema kaynatılır ve ateşten alınır.Önceden küçük parçalara ayrılan çikolata kremaya eklenir ve iyice karıştırılır. Bir cam kaba konup strec filmle üzeri kapatılıp bir gece buz dolabında bekletilir.

Ara Kreması

1 Paket Vanilyalı Krem Şanti
200 gr. benmari eritilmiş çikolata
(Frambuaz)

Krem Şanti soğuk süt ile hazırlanır ve çikolata eklenir. 20 dk. buzdolabında bekletilir.


Keki ıslatmak için
½ bardak vişne suyu
½ bardak soğuk su

Kek eşit olarak üçe ayrılır. Vişne ve su karışımı kek üzerine fırça yardımı ile sürülüp nemlendirilir. Üzerine Kremşantili krema sürülür ve Frambuaz meyveleri eklenir.
Bu işlem son kata kadar devam edilir. Son kat da fırça yardımıyla nemlendirilir ve üzerine önceden hazırlanan Ganaj sürülür.Arzu ettiğiniz şekilde süslenir.

1 yorum :

aslı dedi ki...

Pastanın son haline bayıldım, süslemeler mükemmel olmuş.
Ellerinize sağlık.