En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Eylül 20, 2010

GANAJ VE FISTIK EZMELİ PASTA

AYNI KEK FARKLI KREMA


4 Yumurta
1 ½ cup şeker
½ cup sıvı yağ
½ cup süt
½ cup turuncu meyveler meyve suyu (veya arzu ettiğiniz karışık meyve suyu)
2 büyük kaşık kakao
1 büyük kaşık badem likörü veya kakao likörü
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 ½ cup kekun

Üzerine
Ganaj
200 gr. Krema
200 gr. (Cadbury chocolate bournville)


Fırını 200 dereceye ayarlayın
Yumurta ve şekeri çırpıcıya koyup yüksek hızda köpürene kadar çırpın.
Çırpıcının hızını düşürüp sırasıyla sıvı yağ, süt, turuncu meyveler meyve suyu ve badem likörünü ekleyin.
Kakaoyu ekleyip karıştımaya devam edin.
Un, vanilya ve kabartma tozun ekleyip karışıma son verin.

Önceden fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt kesip kenarlarını yağlayın.
Karışımı tepsiye koyup , önceden ısıtığınız fırında yaklaşık 45. dk. pişirin.

Ganaj
Kremayı kaynatıp ateşten alın, üzerine önceden paçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip kremamsı kıvam olana kadar karıştırın.
1-2 saat buzdulabında bekletin.

Pasta soğuduktan sonra tüm pastayı kaplayacak şekilde ganajı sürün.
Bu pastanın arasına krema sürmedim.

Fıstık Ezmeli Krema: Bu pastayı fotoğrafta gördüğünüz gibi Fıstık Ezmeli Kremayla süsledim.
1 paket vanilyalı kremşantiyi hazırlayın ve üzerine 1 biyük kaşık fıstık ezmesi koyup karıştırmaya devem edin. Ganajla yaptığınız gibi tüm pastanın üzerini kaplayacak şekilde sürün.

Hiç yorum yok :