En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Eylül 20, 2010

MİNİK FINDIK LAHMACUNLAR



MİNİK FINDIK LAHMACUNLAR

Hamuru için:
250 gr. Sade un
½ su bardağı yoğurt
1 küçük paket Yuvam maya
½ su bardağı sıvı yağ
bir fiske tuz
bir fiske şeker
ılık su

Üzeri İçin
250 gr.dana kıyma
1 orta boy soğan
1 domates
maydanoz
baharat
tuz

Hamur kabına bir miktar un konur ve üzerine tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.

Kıymayı çok az yağda soldurun üzerine küp küp kestiğiniz soğanı ekleyin. Ateşten alın ve domates, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyin.
Oklavı yardımıyla açılan hamuru su bardağı veya kurabiye kalıbıyla küçük olacak şekilde ayırın ve üzerine kıymalı harçtan çok az koyup önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Hiç yorum yok :