En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Aralık 06, 2012

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE


100 gr bitter çikolata
80 gr Sana yağ ( küp küp kesilmilş)
1 cup tozşeker ( 220 gr)
1 yumurta ( çırpılmış)
1 cup un (150 gr)
2 çorba kaşığı toz kakao
1/4 çay kaşığı karbonat

üzeri için 40 gr pudra şekeri


Çikolata ve yağı birlikte benmaride eritelim.Biraz soğutup bir kaba aktaralım. Şeker, yumurta, un, kakao ve karbonatı üzerine ilave edip karıştıralım. Bu karışımı streç filmleyip buzdolabında yaklaşık 20 dakika  bekletelim.
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
Buzdolabından torbamızı çıkaralım. Bir çorba kaşığı yardımıyla parçalar koparalım. Bir tabağa pudra şekerimizi dökelim. Ve kopardığımız parçaları pudra şekeri üzerinde yuvarlayarak ( her tarafı şekerlensin) tepsiye dizelim. Üzerilerini bir kere parmağınız ile bastırabilirsiniz. Dizerken aralarında 8 cm boşluk bırakalım çünkü pişerlerken genişliyorlar.
Yaklaşık 15 dakika pişirip çıkartalım. Fırından çıkardığımız zaman çok sulu gözükebilirler.. Beklettiğimiz zaman dışları sertleşecek içleri yumuşak kalacaktır

Hiç yorum yok :