MİSS GİBİ FRANSIZ EKMEKLERİ |
7,5 ml (1,5 tatlı kaşığı) tuz
5 ml (1 tatlı kaşığı) şeker
1 dr oetger maya
120 ml (1/2 su bardağından biraz az) ılık süt
175 ml (3/4 su bardağından biraz az) ılık su
Unu geniş bir kaba eleyin.
Tuzu, şekeri ve mayayı üzerine ekleyin.
Süt ve suyu ekleyip yoğurun.
8-10 dakika yoğurup, üzerin streç film ile kapatıp ılık bir yerde 30 dk kadar mayalayın.
10 parçaya bölün.
Parçaların her birine şekil verip tepsiye dizip, yarım saat daha mayalayın.
bir fırça yardımı ile üzerlerine zeytin yağı sürüp ortasından ince bir çizgi şeklinde bıçak yardımı ile bir
çizik atın ve üzerlerine un ekeleyin.
önceden ısıtılmış 230 derecelik fırının en altına fırın tepsisi içerisine bir miktar su koyun ekmek tepsimizi de fırına vererek yaklaşık 25 dakika kadar pişirin
KÜÇÜK BİR NOT:)
Bu ölçüyü ben 3 ölçü şeklinde yapıyorum ilk defa denemek maksadı ile yapıyorsanız ve tereddütleriniz varsa
yukarıdaki ölçüleri uygulayın :))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder