En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Mart 12, 2009

GUNNESS CHOCOLAT CAKE



Malzeme:
6 küçük kaşık margarin (Sana)
1 cup Gunness Stour ( Siyah bira)
100 gr. parçalara ayrılmış bitter çikolata
1 1/2 cup toz şeker
2 büyük kaşık sour cream veya yoğurt
2 yumurta
1 büyük kaşık vanilya esansı
2 cup un
1 kabartma tozu
Üzeri için krema:
1 cup putra şeker
1/2 cup Pınar krema
250 gr. Labne peynir
Önce fırını 180 dereceye ayarlayın.
Orta boy bir tencereye Gunness bira, margarin,şeker, çikolata ve vanilya esansını koyarak orta ateşte homojen bir kıvam elde edene kadar ısıtınız.Burada dikkat edilmesi gereken kaynamaması gerktiğidir.
Ateşten alın ve bir köşede bekletin.
Diğer tarafta mikserde sour cream pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırılır.Teker teker yumurtaları eklenir.
Önceden ayrı bir kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu karışımınıza ekleyin.(Unun yeterli olmadığını düşünüyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
Orta boy fırın kabınızın altına yağlı kağıt keserek yanlarını yağlayın ve harcı dökerek önceden ısttığınız fırında kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve servis tabağına koyun.
Önceden hazırladığınız kremayı üzerine sürerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :