En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Mart 02, 2009

KAYRUŞ'UN DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Biraz gecikmeli de olsa Kayruş'un Doğum Günü Pastasını ekliyorum:))Daha önce yapmış olduğum Browni pastanın aynısı. Sadece ölçüyü bir buçuk ölçü yaparak biri büyük biri küçük iki kalpli kalıba koyup aynı anda fırında pişirdim.
Çikolata sosu için
300 gr. krema
400 gr.çikolata
Kremayı derin bir kapta kaynatıp ateşten alın.Üzerine önceden parçaladığınız çikolataları koyup, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Pişirmiş olduğunuz kekleri üst üste koyup (Küçük olan kalpli kekin altına çok az erittiğiniz çikolatadan sürün, böylece kekin kaymasını engellersiniz)
Erittiğiniz çikolatayı yavaş yavaş dökerek eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
Küçük bir not: Kekinizin dört bir tarafına yağlı kağıt kesip altına koyarsanız, fazla gelen çikolataları böylece yanlardan çekip aldığınız yağlı kağıtlarla alıp kekinizin güzel görünmesini sağlarsınız.

Hiç yorum yok :