En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Mart 12, 2009

İÇİ DOLU



Malzeme:
2 Yumurta
1 paket Sana margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 çay ince belli fincanı putra şeker
1 paket vanilya
sade un
Harç için:
1 Su bardağı ceviz
1/2 su bardağı putra şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için putra şeker
Hamuru hazırlarken yağın oda ısısında olmasına dikkat edin.
Derin bir hamur kabına yağ, yumurta,kabartma tozu,zeytin yağı,putra şeker ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak aldığı kadar un ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
İçini hazırlarken cevizleri kırıntı haline getirin ve diğer malzemeleri karıştırarak harç elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip avuç içinizde yuvarlayarak içerisine harçtan koyup kapatın. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar yapın.Önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif pembelenene kadar pişirin.
Fırından alınca üzerlerine putra şekeri ekeleyin.
Not:Hamur fazla gelmişse kurabiye kalıplarıyla şekiller yaparak hamuru bu şekilde de değerlendire bilirsiniz.






Hiç yorum yok :