En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Mart 30, 2009

KÜNEFE



500 gr. Tel kadayıfı
50 gr.Sana yağı
2 Paket Dil peyniri veya 1 ½ paket tuzsuz hellim

1 su bardağı su ve 1 büyük dolu kaşık nişasta

Şerebet
1 ½ bardak su
1 ½ bardak şeker.

İlk önce şerebeti hazırlayıp soğuması için bir kenara koyun.

Büyük bir tefal tavaya sana yağını koyup süt rengini alana kadar çok kısık ateşte eritin.
Önceden didiklediğiniz tel kadayıflarını tefala koyup ateşte çevirin.Bu çevirme işlemi sırasında tel kadayıfları renk değiştirmemeli.Cam fırın kabına tel kadayıfın yarsını koyun ve üzerine dilim dilim kestiğiniz dil peyniri veya hellimleri dizerek yerleştirin.Üzerine dökmek için bir cezvede su ve nişastayı karıştırarak mahallebi kıvamına getirin ve peynirlerin üzerine yayarak dökün. Mahallebiyi yaydıktan sonra üzerine kalan tel kadayıfını üzeri kapanacak şekilde yayın. Önceden ısıttığınız fırında altı kahverengileşene kadar pişirin. Fırınınızın üzerini de açarak üst kısmın kahverengi bir renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerebeti döküp sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :