IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA
Malzeme
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
1 çay incebelli sıvıyağ
1 çay incebelli koyu çay (soğutulmuş)
3 büyük kaşık kakao
5 kahve fincanı kekun
1 vanilya
1 kabartma tozu
Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şekeri
çırpalım. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim.
Küçük olmayan fırın kabımızın altına yağlı kağıt koyalım.
Hazırlanan karışımı fırın tepsimize döküp yaklaşık 40 dk.
kadar pişirelim.
Fırında pişirme süreniz size kalmış. Bazı fırınların pişirme
süresi daha fazla oluyor.
Keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
GANAJ
1 küçük krema
200 gr.Kuvertür Cadbury çikolata
Kremayı bir küçük kaba dökün. Ateşe koyup arada karıştırarak
kaynatın.
Kaynayan kremanın içerisine önceden parçaladığımız çikolataları
katın ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Ganajı soğumaya bırakın.
Diğer tarafta
kekimizi ıslatmak için ;
3/4 su bardağı su
1 küçük kaşık nestkahve
1 kapak IRISH CREAM LIQUEUR katın
Kekimizi yemek masamızın üzerini iyice temizleyerek masa
üzerinde ortadan ikiye bölün.
Önce alt kısmını
ıslatmak için hazırlanan karışımın bir kısmı ile ıslatın.(Islatırken çok vıck vıcık
olmamasına dikkat edin)
Daha sonra ılıyan ganajı pastaya yedirerek dökün.
Üzerine diğer pastayı koyup yine ıslatın ve geriye kalan
ganajla çok ellemeden üzerine dökün.
Çok kurumadan kenarlarına şekil verin ve kenarlarındaki
fazla ganajı alın.
Bir süre bekledikten sonra servis tabağına almak için iki
geniş spatula yarsımı ile servis tabağına alın.
Bu işlemi isterseniz masa üzerinde değil direk servis
tabağında da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet OlsunJ)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder