En İyi Tarif Blogları

Cumartesi, Mayıs 19, 2012

IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA






IRISH CREAM LIQUER GANAJ PASTA

Malzeme

5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
1 çay incebelli sıvıyağ
1 çay incebelli koyu çay (soğutulmuş)
3 büyük kaşık kakao
5 kahve fincanı kekun
1 vanilya
1 kabartma tozu

Önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
 Yumurta ve şekeri çırpalım. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim.
Küçük olmayan fırın kabımızın altına yağlı kağıt koyalım.
Hazırlanan karışımı fırın tepsimize döküp yaklaşık 40 dk. kadar pişirelim.
Fırında pişirme süreniz size kalmış. Bazı fırınların pişirme süresi daha fazla oluyor.

Keki fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.

GANAJ
1 küçük krema
200 gr.Kuvertür Cadbury çikolata

Kremayı bir küçük kaba dökün. Ateşe koyup arada karıştırarak kaynatın.
Kaynayan kremanın içerisine önceden parçaladığımız çikolataları katın ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Ganajı soğumaya bırakın.

Diğer tarafta kekimizi ıslatmak için ;
3/4 su bardağı su
1 küçük kaşık nestkahve
1 kapak IRISH CREAM LIQUEUR katın

Kekimizi yemek masamızın üzerini iyice temizleyerek masa üzerinde ortadan ikiye bölün.
Önce alt kısmını  ıslatmak için hazırlanan karışımın bir kısmı  ile ıslatın.(Islatırken çok vıck vıcık olmamasına dikkat edin)
Daha sonra ılıyan ganajı pastaya yedirerek dökün.
Üzerine diğer pastayı koyup yine ıslatın ve geriye kalan ganajla çok ellemeden üzerine dökün.
Çok kurumadan kenarlarına şekil verin ve kenarlarındaki fazla ganajı alın.
Bir süre bekledikten sonra servis tabağına almak için iki geniş spatula yarsımı ile servis tabağına alın.
Bu işlemi isterseniz masa üzerinde değil direk servis tabağında da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet OlsunJ)

Hiç yorum yok :