En İyi Tarif Blogları

Cumartesi, Mayıs 19, 2012

PİZZA HAMURUNDAN EKMEK:))



 500 gr. Sade un
Baharat (tarçın, doluboş bahar, tarçın)
3 büyük kaşık Yoğurt
1 küçük paket Dr. Oetger  maya
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz
bir fiske şeker
ılık su

Hamur kabına bir miktar un konur ve baharatlar, tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz  kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık  olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.

İç Malzeme:
Hellim
Zeytin ( arzu edilirse çekirdekleri çıkarın)
Üzerine zeytin yağı gezdirin

Hamurumuz girdikten sonra yine yoğurma kabına koyup hellim, zeytin karışımını ekleyip üç eşit  parçaya bölün ve ekmek şeklinde fırın tepsisine koyun.
5 dakika daha bekletip fırına öyle verin.
Önceden ısıtılan fırında 250 derecede 30 dk. kadar pişirin.
Fırın ayarı size kalmışJ)

                                                                                                                                                                                                             

Hiç yorum yok :