500 gr.
Sade un
Baharat
(tarçın, doluboş bahar, tarçın)
3 büyük
kaşık Yoğurt
1 küçük
paket Dr. Oetger maya
1 Su
bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz
bir fiske
şeker
ılık su
Hamur
kabına bir miktar un konur ve baharatlar, tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir
miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam
edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene
kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık olmuşsa
biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru
temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken
girmiş olacak.
İç
Malzeme:
Hellim
Zeytin (
arzu edilirse çekirdekleri çıkarın)
Üzerine
zeytin yağı gezdirin
Hamurumuz
girdikten sonra yine yoğurma kabına koyup hellim, zeytin karışımını ekleyip üç
eşit parçaya bölün ve ekmek şeklinde
fırın tepsisine koyun.
5 dakika
daha bekletip fırına öyle verin.
Önceden
ısıtılan fırında 250 derecede 30 dk. kadar pişirin.
Fırın
ayarı size kalmışJ)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder