En İyi Tarif Blogları

Çarşamba, Ocak 25, 2012

MİLFÖY TATLISI

















Milföyleri dikdörtgen olarak kesin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine milföy hamurları sıralayın.
Önceden ısıtılmış fırında Milföyler kabarıp kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca soğumaya bırakın ve kabaran milföyleri ortadan ikiye ayırın.

KREMA

2 Adet  yumurta
      1 çorba kaşığı un
      1 kahve fincanı toz şeker
       ½ kahve fincanı mısır veya buğday nişastası
      250 ml süt

Sütü kaynamak üzere ateşe koyun.
Ayrı bir cam kaba yumurta ve şekeri ekleyerek iyice  çırpın.
Önce unu ekleyerek çırpın. Daha sonra nişasta ekleyip  çırpmaya devam edin.
Isınan süte az az  yumurtalı karışıma ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra sütü ısıttığınız kaba karışımı tekrar dökün ve ateşe koyarak koyu bir kıvam olana kadar ateşte karıştırmaya devam edin. Soğuyunca krema torbasına alın ve ortadan ikiye ayrılmış olan miföylerin arasına sıkın.
Son olarak putra şekeri ekeleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok :