En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Ocak 19, 2012

NİŞAN PASTASI VE CUPCAKE’LER



















Bu pastayı yaparken ölçüyü fazla tutturdum ki cupcake’lerde aynı tatta olsunlar diye.İstenilen küçük sembolik bir pasta ve cupcaklerdi.

8 adet yumurta
1 ½  cup şeker
½  cup sıvı yağ
3 büyük kaşık yoğurt
1 su bardağı süt
2 adet portakal suyu ve rendesi
4 büyük kaşık kakao
1 kaşık portakal likörü
1 kaşık kahve likörü
4 cup kekun (arkadaşlar ben  unu yavaş yavaş ekliyorum çünkü bardak ve yumurta ölçülerinden dolayı bazı zaman daha az, bazı zaman da daha çok un katmam gerekebiliyor)
2 adey vanilya
2 adet kabartma tozu

Öncelikle fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
Yukarıdaki sırayı takip ederek malzemelerimizi karıştıralım.
Öncelikle çırpıcıya yumurta ve şekeri koyarak yüksek devirde çalıştıralım.Köpükümsü bir kıvam alınca çırpıcımızın hızını düşürüp yavaş yavaş diğer malzemeleri katalım.
Önce sıvı yağ,yoğurt (yoğurdun pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayalım) daha sonra süt,portakal suyu ve rendesini ekleyelim.Likörlerimizi ekleyip yavaş yavaş kekunumuzu eklemeye başlayalım. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
Önceden hazılamış olduğumuz kek kalıbının alt kısmına yağlıkağıt keselim (Benim kullandığım kalıp küçük boy bir kalıp) gerektiği kadar malzemeyi içerisine dökelim.
Kalan kek harcımızı Torba sıkacağına dökerek, cupcake kalıplarına torba yardımı ile üçte ikisi dolacak şekilde ekleyelim.
Fırınız müsait değil ise önce cupcakleri daha sonra da  kek kalıbındaki keki pişirin.

Pasta arası ve üzeri için;

GANAJ
200 ml pınar krema
200 gr. Bitter çikolata

Kremayı kaynatın ve ocaktan alın.
Önceden parçalara ayırdığınız çikolataları kremaya atın ve iyice karıştırın
Ganajı çok bekletmeden keki süslemeye başlayın
Keki yanlamasına  üçe bölün.

Not: Ganaj hazırlanıp keke kullandıktan hemen sonra kalan ganajın donmasına izin vermeyin ve cupcake’lerin üzerine birer kaşık ekleyin.

Keki ıslatmak için:
 ½ su bardağı su
 ½  büyük kaşık nestkahve (iyive karıştırın
1 büyük kaşık portakal likörü

Kekleri kestikten sonra ilk katı bir fırça ile ıslatın.
Üzerine hazırlamış olduğunuz ganaj’dan (çok fazla olmamasına dikkat edin )dökün.
Son parçaya kadar aynı işlemi uygulayın.
Son katı koyduktan sonra ganajı yavaş yavaş dökerek pürüzsüz bir görünüm elde edin.
Bu işlemi yaparkeken kekinizi masa üzerinde hazırlamaya gayret edin böylelikle işiniz bittikten sonra kekinizi uygun bir tabağa spatulalar yardımı ile yerleştirebilirsiniz.
Böylelikle masanızı temizleyim kekinizin üst süslemesine geçebilirsiniz.

Ganaj üzerinde donduktan sonra üzerini Marzipan hamuru ile güzelce çevreleyin. Fazlalıkları alın ve kendinizin veya hazır alabileceğiniz stand üzerinde son dokunuşları yapmaya başlayın.
Marzipan kaplama işlemini yine masa üzerinde yapın.Böylece  standa yerleştirmek daha kolay olur.
Diğer yandan Beyaz Şeker Hamuru’nu kekin üzerinden taşıp bir örtü görevi yapacağı şekilde oklavı yardımı ile açın ve kenarlarını düzelttikten sonra marzipanın üzerine atın. Artık üzerini süslemek size kalmış. İstediğiniz temaları kullanıp süsleme yapabilirsiniz.











Hiç yorum yok :