En İyi Tarif Blogları

Pazar, Mayıs 20, 2012

PIZZA PIZZA






















a





Hamuru için:
500 gr. Sade un
100 gr. Yoğurt
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz
bir fiske şeker
ılık su

Hamur kabına bir miktar un konur ve üzerine tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz  kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık  olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.

Üzeri için:

500 gr.mozeralle peyniri  rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı  biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Dilim dilim ızgara edilmiş patlıcan (1 ad)
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat

Hamurun üst kısmına sürmek için domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın

Hazırlanışı:

Girmiş olan hamuru alıp (eğer yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) fırın tepsisinin boyuna göre oklavı yardımıyle açıp önceden yağlanan tepsi içerisine hamuru yerleştirip kenarlar oluşturun.(Bu ölçü ile ben iki tepsi yaptım) Hamurun üzerine soğanlı domates püresini iyice sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun kenarları kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok :