a
Hamuru
için:
500 gr.
Sade un
100 gr.
Yoğurt
1 Su
bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz
bir fiske
şeker
ılık su
Hamur
kabına bir miktar un konur ve üzerine tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir
miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam
edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene
kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık olmuşsa
biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru
temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken
girmiş olacak.
Üzeri
için:
500 gr.mozeralle peyniri rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil
biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Dilim dilim ızgara edilmiş
patlıcan (1 ad)
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat
Hamurun üst kısmına sürmek için
domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince
ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı
koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik
sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates
püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın
Hazırlanışı:
Girmiş olan hamuru alıp (eğer
yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) fırın tepsisinin boyuna
göre oklavı yardımıyle açıp önceden yağlanan tepsi içerisine hamuru yerleştirip
kenarlar oluşturun.(Bu ölçü ile ben iki tepsi yaptım) Hamurun üzerine soğanlı domates
püresini iyice sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun
üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin
üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun
kenarları kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder