En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Ocak 19, 2009

ÇEVİRME


Malzeme;

4 Parça fillet tavuk
4 Su bardağı pirinç
4 adet Patlıcan
2 havuç rendesi
1 adet soğan
3 tepeleme küçük kaşık tarçın
karabiber,tuz, tavuk suyu

Tavukları iri parçalar halinde kesip tencereye koyduğunuz suya ekleyin, 1 adet soğan, 2 küçük kaşık tarçın, tuz, karabiber ekleyerek tavukları iyice pişirin.( Ben düdüklü tencerede pişiriyorum)
İyice yıkadığınız pirinci ılık suda bekletin.
Diğer tarfata dilim dilim doğradığınız patlıcanları kızartıp bir tabakta bekletin.
Rendelediğiniz havuçları çok az yağda soldurup bekletin.
Kaynayan tavukları, çok az zeytinyağı koyduğunuz derin ve büyük bir tencereye tavuk parçalarını sıkıştırarak koyun. Bu işlemi yaparken tencerenin altındaki ateş açık ve kısık olsun.
Soldurmuş olduğunuz havuç rendesini tavukların üzerine gelecek şekilde yayın.
Suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp içerisine tuz, bir dolu kaşık tarçın, az karabiber ve tuzot ekleyerek iyice harmanlayın.
Tencerede beklettiğiniz tavuk ve havuç üzerine pirincin yarısını koyup elinizle bastırıp pirincin sıkışmasını sağlayın, pirincin üzerine dilim dilim kızarrtığınız patlıcanları yan yana gelecek şekilde (pirinci ötrecek şekilde) sıralayın.Üzerine kalan pirinci döküp yine elinizle sıkıştırın.Dolma yaparken yaptığınız gibi pirincin üzerine düz bir tabak devirin.Üzerine tavuğu haşladığınız tavuk suyunu yavaş yavaş süzerek tabağın üzerini örtecek şekilde dökün ve orta ateşte, suyu çekene kadar pişirin.
Pilavınız olunca çekmesi için bekletin, servis yapacağınızda düz bir servis tabağını tencerenin üzerine çevirin ve ters yüz yapın tenceredeki pilav fotoğrafta gördüğünüz gibi tavuklar üstte kalacak, hem güzel bir tat hemde güzel görünümlü bir pilav elde edeceksiniz.

Küçük bir not: Patlıcan ve havuç olmadan da bu pilavı yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok :