En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Ocak 19, 2009

TRUFFLE


Malzeme;
250 ml Pınar krema
400 gr. Bitter kuvertür çikolata

Kakao tozu

Pınar kremayı kaynatın ve ateşten alın. Üzerine önceden küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolataları ekleyip erimesi için sürekli karıştırın. Tüm çikolatalar eriyince ve homjen bir şekil alınca buzdolabında bir iki saat bekletin. (derin dondurucu değil)
Buzdolabından alınca küçük bir kaşık yardımıyla alıp küçük bilyeler boyunda olacak şekilde gelişi yüzel yuvarlayarak kakao tozunun içine atıp bulayın.Bu işlemi çikolata bitene kadar yapın.

Küçük bir not: Kakao tozu yerine hindisatan cevizi veya fındık kırıntısına da bulayabilirsiniz.
Bu tarif ilk yapacaklar için fazla olabilir arzu ederseniz tarifi yarı yarıya azaltabilirsiniz.



1 yorum :

Adsız dedi ki...

Yine döktürmüşsün arkadışım.Çok güzel görünüyorlar hayatım. Eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık.