En İyi Tarif Blogları

Pazar, Mayıs 27, 2012

PİZZA CALZONE




Ünlü,kapalı İtalyan Pizzası.
 İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ KULLANIN.
BEN SADECE EKSTRA OLARAK HELLİM  VE BİR GECE ÖNCEDEN KALAN TAVUK PARÇALARI EKLEDİM.
SONUÇ GERÇEKTEN İNANILMAZDI.

PİZZADAN ÖTE BİRŞEY :))


 BALZAMİK SİRKE İLE SOĞANLARI SOTELEYİP
DOMATES PÜRESİ EKLEDİM VE HAMUR ÜZERİNE SOS OLARAK SÜRDÜM.BAHARAT VE ÇOK AZ TUZU UNUTMAYIN:))






 YAN FOTOĞRAFTA GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ AÇIK PİZZA,  KALAN TÜM MALZEMEYİ EKLEYİP BU İŞE NOKTA KOYDUĞUMUN SONUCUDUR.
KÜÇÜK BİR NOT: YUMURTA SARISI SÜRMEYİ UNUTMAYIN.


 SONUÇ GERÇEKTEN FOTOĞRAFTAKİNDEN DAHA ÖTE BİRŞEYDİ:))
CALZONE PİZZA...




BU DA SON MALZEMELERDEN ARTAKALAN AÇIK PİZZA
















Hamur yine klasik pizza hamurundan  yapılıyor.

Hamuru için:
500 gr. Sade un
Baharat (kekik, doluboş baharat)
3 büyük kaşık  Yoğurt
1 küçük paket Dr. Oetger maya
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
tuz ½  çaykaşığı
şeker ½  çay kaşığı
ılık su

Hamur kabına bir miktar un konur. Tuz, şeker, maya eklenir. Üzerine bir miktar ılık su eklenip yoğrulmaya başlanır. Yoğurt, yağ ekleyip yoğurmaya devam edilir.Kalan un serpilir ve hamurumuz  kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup su eklenmeye devam edilir. Eğer hamur cıvık  olmuşsa biraz daha un ekleyip hamuru toparlayabilirsiniz.
Hamuru temiz bir poşete un ekeleyerek poşete yerleştirin. Bu şekilde hamur daha erken girmiş olacak.

Üzeri için:

500 gr.mozeralle peyniri  rendesi veya taze kaşar
Konserve kesilmiş mantar
Konserve mısır
Küçük küçük kesilmiş yeşil biber
Küçük küçük kesilmiş kırmızı  biber
Siyah zeytin.
Küp küp kesilmiş iri domates
Taze nane yaprağı
Arzuya göre salam, sosis vb.
Küp küp kesilmiş hellim
Bir iri soğan
Balzamik sirke
Baharat

SOS
Hamurun üst kısmına sürmek için domates püresi
Önce soğanı ortadan bölüp ince ince kesin( julyen)
Bir tavaya çok az zeytin yağı koyup soğanları soteleyin.
Yumuşayan soğanlara balzamik sirke ekleyip biraz daha çevirin üzerine karabiber ve kekik serpin.
Son olarak 1 küçük domates püresini ekleyin ve karıştırın.
Ateşten alarak soğumaya bırakın


Girmiş olan hamuru alıp (eğer yapışıyorsa biraz daha un koyup öyle açabilirsiniz) Hamuru 5 parçaya bölerek her parçayı açın (yarım ay şeklinde kapatacağımız için hamurun tek tarafına malzeme yerleştirelim. Hamurun üzerine soğanlı domates püresini yarısına gelecek şekilde  sürün ve üzerine bir miktar rendelenmiş peynir ekeleyin onun üzerine de tüm malzemeleri sıra ile koyun ve kalan peyniri de malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekeleyin. Önceden ısıttığımız fırında hamurumuzun kenarları kızarana kadar pişirin.

Fırın ısısı 250 derece idi…Erken pişen bir hamur olduğu için dikkat edin …..

Afiyet Olsun...


2 yorum :

Adsız dedi ki...

İnanılmaz bir tat.))

Adsız dedi ki...

Macbook Servisi olarak verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.Başarılarınızın devamını dileriz.