En İyi Tarif Blogları

Salı, Nisan 22, 2008

DAMLA ÇİKOLATALI BROWNİ


Malzeme:

160 gr bitter çikolata
1 su bardağından iki parmak eksik ayçicek yağı
2 yumurta
yarım paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı:
Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.
Dikdörtgen 19 cm'lik bir kalıbı yağlayayıp hazırlayalım.
Çikolatalarımızı benmari usülü eritelim.
Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım.
İçerisine benmari usülü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve iki dakika daha çırpalım.
Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve vanilyayı eleyelim.
Çikolatalı karışım içerisine ilave edip önce spatula ile sonra mikser ile karıştıralım.
En son damla çikolatalarımızı ekleyip son bir kez spatula ile karıştıralım.
Önceden yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim ve spatula ile üzerini düzgünleştirelim.
180 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kıtırlaşana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için içerisine çöp şiş batıralım.Yanlız çok kurutmadan pişirmeye dikkat edin, biraz sulu ve yumuşak kalması gerekiyor.


Servis yaparken brownilerimizi dikdörtgen dilimleyelim.
Üzerine çikolata sosu, ahududu sosu hazırlayabilirsiniz. İsterseniz yanına bir top vanilyalı dondurma koyup servis yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok :