Salı, Nisan 22, 2008
KREMALI KABAK
750 gr. Kuşbaşı kesilmiş tavuk
1 ½ kg. Kabak
1 iri kuru soğan
1 ½ su bardağı Pınar krema
karabiber, tuz, kimyon
Tavuklar kapaklı derin bir tavada az yağla iyice soldurulur, soğan doğranıp eklenir. İyice soldurulduktan sonra kabaklar uzunlamasına ortadan dörte bölünüp küçük küçük kesilir. Kabakları koymadan önce baharat ve tuz eklenerek karıştırılır ve kabak eklenir .Tavanın kapağı kapatılır ara ara tavayı sallayarak karıştırılır.Kabaklar iyice yumuşayıp piştiklerinden emin olunca üzerine krema döküp bir taşım daha pişirin.
Duruma göre çok az (pişerken) su ekleyebilirsiniz...
Bu tarif benim sürekli olarak yaptığım lezzetli bir yemektir...memnun kalacaksınız...
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
1 yorum :
tam benim yemek tarzım harika gözüküyor.
Yorum Gönder