En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Nisan 21, 2008

FRANSIZ USULU OTLU TAZE PATATES

25 gr. Sana margarin
1 ½ kg. taze küçük patates,yıkanmış fakat soyulmamış
Ağız tatınıza göre tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
6-7 dal ince kıyılmış taze maydanoz
½ tatlı kaşığı kekik

Margarini derin bir tavada ya da derin bir tenerede eritin.
Patateslerin tamamını, tuzu ve biberi bir salata tabağında iyice karıştırın.
İnce kıyılmış maydanoz ve kekiği ekleyip karıştırmaya devam edin.
Önceden erittiğiniz sana tenceresine ekleyip kapağını kapatınız, kısık ateşte ara ara kapağını açmadan sallayarak karıştırın.(Yaklaşık pişme süresi 25-30 dakika)
Ocağın ateşini kapatın ve 5 dakika dinlendirin.

Gerçekten denemeye değer bir tarif…

Afiyet Olsun.

1 yorum :

ser dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL LOKUM GİBİ OLMUŞ BAYILDIM :)))