En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Ocak 19, 2009

ÇEVİRME


Malzeme;

4 Parça fillet tavuk
4 Su bardağı pirinç
4 adet Patlıcan
2 havuç rendesi
1 adet soğan
3 tepeleme küçük kaşık tarçın
karabiber,tuz, tavuk suyu

Tavukları iri parçalar halinde kesip tencereye koyduğunuz suya ekleyin, 1 adet soğan, 2 küçük kaşık tarçın, tuz, karabiber ekleyerek tavukları iyice pişirin.( Ben düdüklü tencerede pişiriyorum)
İyice yıkadığınız pirinci ılık suda bekletin.
Diğer tarfata dilim dilim doğradığınız patlıcanları kızartıp bir tabakta bekletin.
Rendelediğiniz havuçları çok az yağda soldurup bekletin.
Kaynayan tavukları, çok az zeytinyağı koyduğunuz derin ve büyük bir tencereye tavuk parçalarını sıkıştırarak koyun. Bu işlemi yaparken tencerenin altındaki ateş açık ve kısık olsun.
Soldurmuş olduğunuz havuç rendesini tavukların üzerine gelecek şekilde yayın.
Suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp içerisine tuz, bir dolu kaşık tarçın, az karabiber ve tuzot ekleyerek iyice harmanlayın.
Tencerede beklettiğiniz tavuk ve havuç üzerine pirincin yarısını koyup elinizle bastırıp pirincin sıkışmasını sağlayın, pirincin üzerine dilim dilim kızarrtığınız patlıcanları yan yana gelecek şekilde (pirinci ötrecek şekilde) sıralayın.Üzerine kalan pirinci döküp yine elinizle sıkıştırın.Dolma yaparken yaptığınız gibi pirincin üzerine düz bir tabak devirin.Üzerine tavuğu haşladığınız tavuk suyunu yavaş yavaş süzerek tabağın üzerini örtecek şekilde dökün ve orta ateşte, suyu çekene kadar pişirin.
Pilavınız olunca çekmesi için bekletin, servis yapacağınızda düz bir servis tabağını tencerenin üzerine çevirin ve ters yüz yapın tenceredeki pilav fotoğrafta gördüğünüz gibi tavuklar üstte kalacak, hem güzel bir tat hemde güzel görünümlü bir pilav elde edeceksiniz.

Küçük bir not: Patlıcan ve havuç olmadan da bu pilavı yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



TRUFFLE


Malzeme;
250 ml Pınar krema
400 gr. Bitter kuvertür çikolata

Kakao tozu

Pınar kremayı kaynatın ve ateşten alın. Üzerine önceden küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolataları ekleyip erimesi için sürekli karıştırın. Tüm çikolatalar eriyince ve homjen bir şekil alınca buzdolabında bir iki saat bekletin. (derin dondurucu değil)
Buzdolabından alınca küçük bir kaşık yardımıyla alıp küçük bilyeler boyunda olacak şekilde gelişi yüzel yuvarlayarak kakao tozunun içine atıp bulayın.Bu işlemi çikolata bitene kadar yapın.

Küçük bir not: Kakao tozu yerine hindisatan cevizi veya fındık kırıntısına da bulayabilirsiniz.
Bu tarif ilk yapacaklar için fazla olabilir arzu ederseniz tarifi yarı yarıya azaltabilirsiniz.



ISPANAK VE BEYAZ PEYNİRLİ BÖREK


Malzeme;
1 Paket Yufka (5 adet)
2 Bağ ıspanak
1 soğan
½ su bardağı Beyaz peynir rendesi
½ su bardapı hellim rendesi
1 soda

Islatmak için sos;

1 yumurta
½ bardak süt
½ bardak yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ

Önce çok az yağda soğanı soldurup üzerine doğradığımız ıspanahları koyup solduruyoruz, çok az tuz ve karabiber ekleyip ateşten alıyoruz.Ispanahlar ılıdıktan sonra, Orta boy bir fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkamızı kenarlar tepsiden taşacak şekilde koyalım üzerine ikinci yufkayı parçalayarak koyalım ve hazırladığımız sos karışımından her yana gelecek şekilde sürelim.Önce ıspanak karışımının yarısını koyup üzerine beyaz peynir ve hellim rendesinden bir miktar ekleyelim. Üçüncü yufkayı yine parçalayarak ekleyip üzerini yine sosla ıslatalım. Ispanak karışımının kalan diğer yarısını ekleyip beyaz peynir ve hellimi ekleyelim. Dördüncü yufkayı koyup, yanlardan taşan ve ilk koyduğumuz yufkayı içe çevirerek kalan sosun tamamını üzerine dökelim. Son olarak 1 şişe sodayı her tarafına gelecek şekilde dökelim ve birkaç saat bekletip pişirelim.( Ben önceleri sodayı pişireceğim saat döküyordum fakat birkaç yerde sodayı pişirmeden birkaç saat önce koyduklarını okumuştum ben de denedim ve gerçekten sonuç güzeldi)

Afiyet Olsun

Pazartesi, Ocak 12, 2009

BOL ÇİKOLATALI BROWNİ PASTA




Hakkı'nın Doğum günü pastasını yaparken bayağı düşündüm nasıl bir pasta yapmam gerek diye? Sonunda diktörtgen bir fırın tepsisinde pişirdiğim bir buçuk ölçü Browni pasta üzerine bol bol çikolata dökerek ve pastayı belli yerlerinden üçe bölerek pastayı bu hale getirdim. Krema ile eritmiş olduğum çikolataya evde olan hazır keklerden kırıntı haline getirerek pasta üzerinde gördüğünüz çikolatalı topları oluşturdum.Beyaz toplar ise badem ezmesi.Birkeç adet kedi dili bisküvi de ekleyerek pastayı resimde gördüğünüz hale getirdim.
Pastanın arasına birşey koymuyorum. Önceden kaynattığım 300 gr. Kremaya (pınar) yaklaşık 400 gr. çikolata parçaları koyup iyice erimesini sağlıyorum.Büyük parçanın üzerine çok az çikolata sosu koyup diğer parçayı üzerine yerleştiriyorum.Son olarak da en küçük kek parçasını yerleştirip gelişi güzel süslüyorum.
Fakat şunu söyleyebilirim ki sonuçtan çok memnun kalacaksınız:))





Cumartesi, Ocak 10, 2009

DERİN'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Eğer aceleniz varsa ve bir pasta yapıp süslemeniz gerekiyorsa, benim yaptığım gibi evde her zaman hazır kakaolu kek tabanlarından bulundurun. Böylece sadece kremasını düşünürsünüz. Kızımın doğum gününü Yılbaşı gecesi yapmaya karar verdik ve bende alelacele bu pastayı yapabildim.Siz siz olun hazır satılan nimetlerden daima yararlanın.
2 Paket kek tabanı (3 adetini kullandım)
2 Paket kakaolu dr. oetger creme ole
1 Paket çilekli dr.oetger creme ole
2 paket labne peynir
Kakaolu kremayı üzerindeki tarife göre yaptım ve Labne peyniri koyup pürüzsüz bir krema elde ettim.
Ayni şeklilde çilekliyi de sütle hazırlayıp Labne peyniri ekledim.
Kekin ilk tabanını vişne suyu ile ıslatıp arasına kakaolu kremadan koyup üzerine donmuş orman yemişlerinden bir miktar koydum. ilk tabana yaptığımızı, ikinci tabana da yapıp üzerine son keki yerleştirip fotoğraflarda gördüğünüz gibi süsleme torbası ve ucu yardımıyla pastayı süsledim.
Evde olan Eti Brovnileri üzerine yerleştirip krema sürdüm. Bu şekilde pastam da hazır olmuş oldu...

Cuma, Ocak 09, 2009

NİLÜFER'İN KALPLİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Daha önce yapmış olduğum Browni’yi yine, kalpli kalıplarda yapıp iki ayrı kalıpta pişirdim.
Küçük Kalbi büyüğün üzerine yerleştirip Marzipanla kapladım. İlk Düşüncem üstteki kalbin kremasız kalmasıydı fakat fikir değiştirip üzerini tamamen kremayla süsledim.
Krema:
3 Paket Dr.Oetker Creme Ole çilekli
2 Paket Labne Peynir katarak güzel bir krema elde ettim ve fotoğraftada gördüğünüz gibi süsleyerek üzerine kalpli şekerlemeler ekledim.
Kalan kremayı yanlarda gördüğünüz çikolata parçacıklı eti brownileri süsleyerek pastanın yanlarına yerleştirdim...



MARZİPANLI ÇİKOLATALI TOPLAR



Çikolatalı topların tarifini daha önce yine vermiştim.Yeni Yıl ve Bayramlarda Yapmayı sevdiğim şeylerden biride bu toplar, onun için bu tarifi sık sık sizinle paylaşıyorum:))



Malzemeler;



2 Paket hazır çikolatalı kek (Ekmek kırıntısı haline getirilecek)

1 su bardağı sıvı krema

2 çorba kaşığı nutella



300 gr. çikolata



200 gr.Marzipan



Keklerimizi büyükçe bir kabın içerisine ufalayalım.Nutella ve sıvı kremayı ilave edelim. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Kek yumuşamazsa azar azar sıvı krema ilavesi yapabilirsiniz.Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde elimize alalım. Elimizde düzgünleştirerek açalım. Ortasına önceden bilye büyüklüğünde hazırladığımız marzipanları, gözükmeyecek şekilde elimizde açtığımız kakaolu karışıma koyup kapatalım.Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım ve hazırladığımız topları bir süre buzdolabında bekletelim. Çikolatamızı benmaride eritelim. Topları buzdolabından çıkarttıktan sonra iki çatal veya kaşık yardımıyla tek tek çikolataya bulayalım. Çikolataya buladığımız topları yağlı kağıdın üzerine koyup çikolataların oda ısısında donmalarını bekleyelim.



Afiyet Olsun...

Perşembe, Ocak 01, 2009

ÇAMURKEK (MARZİPANLA YAPILMIŞ GÜLLER)


Her fırsatta Çamur keki (Mudcake) yapmaya çalışıyorum bu bizim ailede sevilen bir pasta oldu çikolata sevenler için bire bir. Marzipanla yaptığım güller pastaya ayrı bir hava verdi:))