En İyi Tarif Blogları

Pazartesi, Mart 30, 2009

ÇİKOLATALI ISLAK KEK


Bu pasta gerçekten kolay ve güzel. İçerisinde yumurta yok. Denemenizi öneririm.

Malzeme:

3 ½ cup un
2 küçük kaşık karbonat
½ küçük kaşık tuz
6 büyük kaşık kakao
2 cup su
2 cup şeker
1 paket vanilya veya 1 büyük kaşık vanilya esansı
2 büyük kaşık sirke (ben elma sirkesi kullandım)
½ cup sıvı yağ
½ cup küçük parçalanmış çikolata parçaları

İlk önce fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
Bir kaba un, soda, tuz, ve kakao tozunu elyip bekletelim.
Mikser kabına su, vanilya esansı,sirke, yağ ve şekeri koyup düşük hızda karışmasını sağlayalım. (Burada dikkat edilmesi gerekilen nokta, sulu bir karışım olduğu için etrafa sıçrayabilir)
Sulu karışım içerisine yavaş yavaş önceden eleyip beklettiğimiz ulu karışımı ekleyelim.
Homojen bir karışım elde edince, orta boy fırın tepsinin alt tarfına yağlı kağıt kesip tepsinin kenarlarını yağlayalım.
Karışımı fırın tepsisine döküp önceden ısıtılan fırında yaklaşık 35- 40 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…







ÇİKOLATA SOSLU MUDCAKE


Sık sık yapmış olduğım bir kek Mudcake. Sadece servis şeklini değiştirip keki kestikten sonra üzerine çikolata sosu dökerek servis yaptım. Sonuç her zamanki gibi... Yani MÜKEMMEL...:))

KÜNEFE



500 gr. Tel kadayıfı
50 gr.Sana yağı
2 Paket Dil peyniri veya 1 ½ paket tuzsuz hellim

1 su bardağı su ve 1 büyük dolu kaşık nişasta

Şerebet
1 ½ bardak su
1 ½ bardak şeker.

İlk önce şerebeti hazırlayıp soğuması için bir kenara koyun.

Büyük bir tefal tavaya sana yağını koyup süt rengini alana kadar çok kısık ateşte eritin.
Önceden didiklediğiniz tel kadayıflarını tefala koyup ateşte çevirin.Bu çevirme işlemi sırasında tel kadayıfları renk değiştirmemeli.Cam fırın kabına tel kadayıfın yarsını koyun ve üzerine dilim dilim kestiğiniz dil peyniri veya hellimleri dizerek yerleştirin.Üzerine dökmek için bir cezvede su ve nişastayı karıştırarak mahallebi kıvamına getirin ve peynirlerin üzerine yayarak dökün. Mahallebiyi yaydıktan sonra üzerine kalan tel kadayıfını üzeri kapanacak şekilde yayın. Önceden ısıttığınız fırında altı kahverengileşene kadar pişirin. Fırınınızın üzerini de açarak üst kısmın kahverengi bir renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerebeti döküp sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…

Perşembe, Mart 12, 2009

İÇİ DOLU



Malzeme:
2 Yumurta
1 paket Sana margarin
1/2 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 çay ince belli fincanı putra şeker
1 paket vanilya
sade un
Harç için:
1 Su bardağı ceviz
1/2 su bardağı putra şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için putra şeker
Hamuru hazırlarken yağın oda ısısında olmasına dikkat edin.
Derin bir hamur kabına yağ, yumurta,kabartma tozu,zeytin yağı,putra şeker ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak aldığı kadar un ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
İçini hazırlarken cevizleri kırıntı haline getirin ve diğer malzemeleri karıştırarak harç elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip avuç içinizde yuvarlayarak içerisine harçtan koyup kapatın. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar yapın.Önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif pembelenene kadar pişirin.
Fırından alınca üzerlerine putra şekeri ekeleyin.
Not:Hamur fazla gelmişse kurabiye kalıplarıyla şekiller yaparak hamuru bu şekilde de değerlendire bilirsiniz.






AHUDUDU SOSLU PASTA


Daha önce yapmış olduğum Beyaz çikolata soslu pastayı bu sefer Dr.Oetker Meyve sosu (Ahududu) ile sundum.

GUNNESS CHOCOLAT CAKE



Malzeme:
6 küçük kaşık margarin (Sana)
1 cup Gunness Stour ( Siyah bira)
100 gr. parçalara ayrılmış bitter çikolata
1 1/2 cup toz şeker
2 büyük kaşık sour cream veya yoğurt
2 yumurta
1 büyük kaşık vanilya esansı
2 cup un
1 kabartma tozu
Üzeri için krema:
1 cup putra şeker
1/2 cup Pınar krema
250 gr. Labne peynir
Önce fırını 180 dereceye ayarlayın.
Orta boy bir tencereye Gunness bira, margarin,şeker, çikolata ve vanilya esansını koyarak orta ateşte homojen bir kıvam elde edene kadar ısıtınız.Burada dikkat edilmesi gereken kaynamaması gerktiğidir.
Ateşten alın ve bir köşede bekletin.
Diğer tarafta mikserde sour cream pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırılır.Teker teker yumurtaları eklenir.
Önceden ayrı bir kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu karışımınıza ekleyin.(Unun yeterli olmadığını düşünüyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
Orta boy fırın kabınızın altına yağlı kağıt keserek yanlarını yağlayın ve harcı dökerek önceden ısttığınız fırında kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve servis tabağına koyun.
Önceden hazırladığınız kremayı üzerine sürerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Pazartesi, Mart 02, 2009

KAYRUŞ'UN DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Biraz gecikmeli de olsa Kayruş'un Doğum Günü Pastasını ekliyorum:))Daha önce yapmış olduğum Browni pastanın aynısı. Sadece ölçüyü bir buçuk ölçü yaparak biri büyük biri küçük iki kalpli kalıba koyup aynı anda fırında pişirdim.
Çikolata sosu için
300 gr. krema
400 gr.çikolata
Kremayı derin bir kapta kaynatıp ateşten alın.Üzerine önceden parçaladığınız çikolataları koyup, çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
Pişirmiş olduğunuz kekleri üst üste koyup (Küçük olan kalpli kekin altına çok az erittiğiniz çikolatadan sürün, böylece kekin kaymasını engellersiniz)
Erittiğiniz çikolatayı yavaş yavaş dökerek eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
Küçük bir not: Kekinizin dört bir tarafına yağlı kağıt kesip altına koyarsanız, fazla gelen çikolataları böylece yanlardan çekip aldığınız yağlı kağıtlarla alıp kekinizin güzel görünmesini sağlarsınız.

ÇİKOLATALI,CEVİZLİ VE PORTAKALLI MUFFİNLER



Daha önce yapmış olduğum Portakallı çiçek pasta ile aynı tarif sadece eksradan ceviz ve çikolata katıyorsunuz:))
Ben ilk kalıbı sade yaptıp, ikinci kalıp için ceviz ekledim, üçüncü kalıp için çikolata ekleyip herhesin sevdiği tarzda muffinler yapmış oldum:))



SICAK TARÇINLI ÇİKOLATA





Süt, çikolata, tarçın ve krema daha ne olsun:))
Yapılışı:
4 cup süt
100 gr. çikolata
1/2 küçük kaşık toz tarçın
1 küçük paket Pınar Krema
Sütü derin bir kaba yoyun. Üzerine çikolata ve tarçını ekleyip ateşte çikolata eriyene kadar kaynatın.Kaynayınca cuplarınıza dökün ve üzerine önceden çırptığınız kremayı koyup servis yapın.
Krema yaklaşık her bir cupa 1 1/2 büyük kaşık olmalı.
Afiyet olsun....