En İyi Tarif Blogları

Salı, Ekim 07, 2008

BALLI KURABİYE

Bu yaptığım kurabiyeler süper oldu. Şiddetle öneriyorum:))




Malzeme;

250 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında iyice yumuşamış
3/4 su bardağı esmer toz şeker
1/4 su bardağı bal
1 adet iri yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı ucunda karbonat
3 su bardağı sade un ( Kulak memesi kıvamında olacak ,un gerekirse biraz daha eklene bilir)

Hazırlanışı;

Fırını 180 dereceye getirin.
Yağı ve şekeri el mikseri veya sabit bir mikserle; yumuşayıp, köpüksü bir görünüm alana kadar 2-3 dakika çırpın.
Balı, yumurtayı, vanilya esansını ekleyip, bütün malzeme homojen bir şekilde karışana kadar karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu bir elek yardımıyla hamur karışımına eleyin. Elinizle yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabı poşetine koyun ve 10 -15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Kullanacağınız zaman, hamuru ikiye bölün.
Hamurun birini, iki adet fırın kağıdının arasına koyun ve merdaneyle açın. (Çok ince olmaması gerekir yaklaşık 3 mm)
Kalıpla arzu ettiğiniz şekilde kesin ve fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin. 10-12 dakika; altı iyice pişip, kenarları ve üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca hafifçe yumuşak olacaklar. Soğuyuncaya kadar bekleyin, kapaklı ve hava almayan bir kapta saklayın.

Küçük bir not : Bazı kurabiyelerin üzerine pişirmeden önce kahverengi şeker ekeledim süper oldular.

Hiç yorum yok :